Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Purple Poema                
Purple Poema is ontstaan uit enkele muzikanten die elkaar ongeveer tien jaar geleden in het Utrechtse muzikantencircuit hebben leren kennen. De band heeft veel wisselingen doorgemaakt, maar bestaat momenteel uit uit Patricia Mélotte, Stefan Garstman, Timmy Kokke, Jan Anton van der Graaf en Eric Mourits. Het repertoire van de band bestaat uit allerlei pop/rockcovers van de jaren '70 tot nu. De leden vinden het belangrijk om met originele cover te komen en niet de platgetreden paden te betreden met hun muziek. De naam Purple Poema is afgeleid van Pink Panther met een knipoog. De band repeteert eens per twee weken in Rosmalen en de leden treden graag op bij feesten, in café's (zoals 't Bierhuys in Woerden) en op festivals.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Purple Poema bracht een bezoek aan een speciale uitzending waarin werd teruggeblikt op het Akoestival, een Woerdens festival dat plaatsvond op 27 augustus. De band was aanvankelijk niet geselecteerd voor het festival, maar er was wel gevraagd of de leden op de reservelijst wilden staan. De dag voor het Akoestival kregen ze een telefoontje: de band kreeg toch de kans om op te treden! Nicole Sanders van de organisatie van het Akoestival bracht Purple Poema in contact met programmamaker Maarten Verduijn. Een afspraak voor een bezoek aan de RPL studio's was snel gemaakt! De uitzending op 16 september was een succes. Het was gezellig druk in de studio en er kwamen leuke reacties op het optreden. De drummer van de band speelde zijn laatste optreden: vanwege zijn drukke agenda zal hij Purple Poema verlaten.
 
Het item met Purple Poema
Beluister hieronder het hele item met Purple Poema, inclusief de drie live nummers. Aan het begin van het interview krijgt zangeres Patricia de gelegenheid om alle bandleden uitgebreid voor te stellen. Vervolgens komen ook de andere bandleden aan het woord. De repertoirekeuze, de bandrepetities en de rollen binnen de band komen uitgebreid ter sprake. Ook werd er aandacht besteed aan het laatste optreden van de drummer. De zoektocht naar een nieuwe drummer werd genoemd en Maarten deed een oproepje aan alle drummers in Nederland om auditie te doen bij de band. Uiteraard werd tijdens het item ook teruggeblikt op het optreden op het Akoestival (wat de aanleiding was voor het bezoek aan Podium 107.1). Purple Poema kreeg een paar leuke mailtjes van trotse familieleden die aan de radio gekluisterd waren om het optreden te kunnen horen.


 

16 september
 2017

Op deze datum was Purple Poema te gast in ons programma. De nummers "You learn", "Hear how my heart beats" en "Super duper love" werden live gespeeld.
 

Meer Purple Poema?
Volg de band op Facebook!

 

Purple Poema tijdens het Akoestival

Tekst: september 2017
Bron: Purple Poema en aflevering 392 van Podium 107.1 - Bovenste foto: Dave Hammelburg - Techniek: Patrick Schalkwijk, Marco van der Meer en Chris van Leeuwen - RPL FM