Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Pretty Small                               
Pretty Small is een band die bestaat uit drie familieleden, namelijk Karin Sangers-Schellingerhout, Josť Breedveld en Kim Sangers. De band is voortgekomen uit de vijfmansformatie Pretty Visitors, die in 2011 is ontstaan. De bandnaam was ontleend aan een nummer van Arctic Monkeys. Toen twee muzikanten in 2016 de groep verlieten, gingen de overgebleven leden verder onder de naam Pretty Small. De band speelt nummers van andere artiesten die ze zelf erg bewonderen. Dit gebeurt voornamelijk akoestisch. Zo heeft Pretty Small nummers in hun repertoire vam The Cranberries, Blaudzun, Lisa Hannigan en Cyndi Lauper.
Het eerste optreden van de band vond plaats op het vrijwilligersdiner van Kasteel de Haar in 2016. Dit optreden (op een bijzondere locatie) maakte meteen veel indruk. Al snel volgden er meerdere optredens, zoals in 't Bierhuys in Woerden, maar ook tijdens een Top 2000-kerkdienst. Ook werkte Pretty Small mee aan een theateravond in Montfoort. In 2017 hoopt de band veel optredens aan hun lijst mogen toevoegen. 
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Al bij aankondiging van het optreden van Pretty Small ontploften de social media: heel Montfoort en omstreken reageerde enthousiast op het optreden van Karin, Kim en Josť. De uitzending werd goed beluisterd en er kwam e-mail uit plaatsen als Enschede, Zeist, Harmelen, Nieuwegein en Vleuten. Ook kwam er een berichtje uit Ierland! Het regende complimenten van de trouwe fanbase van Pretty Small. De 'roadie' van de band (een familielid) had de dames al bijgepraat over de interviewstijl van Maarten Verduijn: hij was eerder te gast met een andere band (Foggy Trail).
In de studio hing een goede sfeer. Terwijl het buiten regende, kwamen een aantal bezoekers van buitenaf langs om de leuke sfeer in de RPL studio's mee te maken.
 
Het item met Pretty Small
Beluister hieronder het hele item met Pretty Small, inclusief de drie live nummers. Tijdens het interview komen alle bandleden aan het woord. Aan het begin trapt bandlid Josť af met een kennismakingsrondje, waarna de geschiedenis van Pretty Small uitgebreid aan bod komt. Er worden herinneringen opgehaald en er wordt gepraat over het repertoire van de band.

 

 


18 maart

2017


Op deze datum was Pretty Small te gast in ons programma. De band speelde de nummers 'Promises of no man's land', 'Kronenburg Park' en 'Zombie' live.
 

Meer Pretty Small?
Volg de band op Facebook!
Foto: Maarten Verduijn


Tekst: maart 2017
Bron: Pretty Small en aflevering 368 van Podium 107.1
Techniek: Chris van Leeuwen & Patrick Schalkwijk - RPL FM