Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Pravini                             
Singer/songwriter Pravini brengt het beste van twee werelden bij elkaar: de Westerse pop/rock en hiphop/soul waarmee ze in Nederland is opgegroeid en de Zuid-Amerikaanse ritmes van Suriname en het Caribisch gebied waar haar wortels liggen. Samen met haar eigen band vermengt ze deze invloeden in een energieke en dynamische live performance.
De aanstekelijke energie van Pravini’s live optredens is vastgelegd op haar meest recente album Unexpected Turn of Events. De energieke sound leverde haar in 2015 de eerste prijs op tijdens de finale van het Open Podium van Café Vlaanderen en was ook al te vinden op haar vorige album Diaspora, die ze uitbracht in 2012. Met Diaspora trad Pravini op in programma’s van Radio Amor, Wild FM en RPL FM Woerden en speelde op poppodia zoals het Paard van Troje en Tivoli. Haar talent bereikte ook een internationaal publiek, ze verscheen op Simply Bhangra (Engeland), Times of India (India), deed een (media)toer in Suriname en kreeg een enthousiaste recensie van Bryan Farrish Radio Promotion (USA). De single Armed & Sexy, afkomstig van Diaspora, was een top 10 hit in Suriname, met nummer 3 als hoogste notering.

 
Het bezoek aan Podium 107.1
Op 22 april bracht Pravini voor de 5e keer een bezoek aan Podium 107.1. In de regio Woerden begint ze steeds meer bekendheid te krijgen: in 2015 en 2016 stond ze op het Akoestival en daarnaast heeft ze meerdere keren opgetreden in het Woerdense Bierhuys. Het bezoek van Pravini en haar band zorgde voor veel gezelligheid in de studio. Tijdens de soundcheck maakten haar bandleden veel lol met elkaar. Pravini merkte op dat technicus Chris afwezig was, die ze al kent van haar eerste bezoek aan het programma in 2011. Speciaal voor hem sprak ze een videoboodschap in.
 
Het item met Pravini
Beluister hieronder het hele item met Pravini, inclusief de drie live nummers. Het interview begint hilarisch: programmamaker Maarten Verduijn had een nummer van de Jackson 5 een 'foute plaat' genoemd, waarna Pravini uit de doeken deed waarom ze het nummer een classic vindt. Daarna ontstond een serieus gesprek over de muzikale ontwikkeling van Pravini, haar albums en haar muzikaliteit als kind. Ook vertelde ze uitgebreid over de campagne 'Tetary Moet Opstaan', waar ze een speciaal nummer voor heeft geschreven. Dit nummer (Engels- en Nederlandstalig) speelde ze LIVE in de uitzending.


 

22 april
 2017

Op deze datum was Pravini te gast in ons programma. De nummers "Give back", "Tetary" en "Grow old" werden live gespeeld.
 

Meer Pravini?
Volg haar op Facebook en klik hier om naar haar website te gaan. Klik hier om meer te lezen over de campagne 'Tetary Moet Opstaan', waar Pravini in de uitzending over vertelde. 


Tekst: april 2017
Bron: Pravini en aflevering 373 van Podium 107.1
Techniek: Patrick Schalkwijk en Dave Hammelburg - RPL FM