Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon

Popronde Woerden                                           
In september gaat het nieuwe Popronde seizoen weer van start! Traditiegetrouw wordt er afgetrapt in Nijmegen, waarna het reizende festival langs 41 andere steden door heel Nederland tourt. Op zondag 30 september is Woerden voor de eerste keer aan de beurt.  De Popronde is een gratis toegankelijk festival dat een podium biedt aan veelbelovend muzikaal talent uit Nederland. Veel van de acts zijn nog onbekend rondom de Popronde, maar groeien later door naar de landelijke top. Zo tourden o.a. Kensington, Blaudzun, De Staat, Mister & Mississippi, Chef’ Special en Go Back To The Zoo mee met de Popronde voor hun grote doorbraak. Kortom: het talent van morgen en je lievelingsband van de toekomst zie je vandaag tijdens Popronde Woerden!
 

Het bezoek aan Podium 107.1
Na een periode van vier jaar 'onderhandelen' is het Mark van Leeuwen gelukt om de Popronde naar Woerden te halen. Er waren voldoende Popronde-steden, maar toen Maastricht uitviel kon Woerden de plek van deze provincie-hoofdstad innemen. Het programma werd snel ingevuld met geweldige acts uit verschillende genres. Mark van Leeuwen (die het brein is achter meerdere grote muziekevenementen in Woerden) kwam op 15 september langs in een speciale themauitzending over de Popronde om meer over dit rondreizende festival te vertellen. Hij was de hele uitzending aanwezig, waarbij hij genoot van het energieke optreden van The Tambles in de RPL-studio's.
 
Het item met Mark van Leeuwen
Beluister hieronder het item met Mark van Leeuwen, waarin hij de eerste deelname van Woerden aan de Popronde uitgebreid toelicht. Aan het begin van het item stelt hij zichzelf voor en vertelt hij over zijn eerste kennismaking met de Popronde. Vervolgens legt hij uit hoe hij het festival naar Woerden heeft gehaald. De locaties waar de Popronde plaatsvindt komen aan bod en Mark stipt een aantal hoogtepunten aan van de optredens. Het gehele programma is hier te lezen.
 


15 september
 2018

Op deze datum was Mark van Leeuwen van de organisatie van Popronde Woerden te gast in ons programma.
 

Meer Popronde?
Ga naar de website www.popronde.nl voor meer informatie en de line-up van dit rondreizende festival!
 Tekst: september 2018
Bron: Popronde Woerden en aflevering 441 van Podium 107.1
Techniek: Chris van Leeuwen