Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Pocket Knife Army                      
Stoere, eigenwijze electro-rock uit een parallel universum. Deze twee multitaskers hebben hun goed uitgeruste synthesizer-ruimteschip volledig onder controle, aangevuld met een scheurende basgitaar en expressieve vocalen. De uitnodiging om op showcasefestival Tallinn Music Week te spelen was de kickstart van hun internationale carrière, gevolgd door een Europese tour. Na het uitbrengen van twee albums heeft het duo zichzelf een flinke uitdaging gegeven door iedere maand een nieuwe track te schrijven en uit te brengen met een live video vanuit hun eigen studio. Uit deze uitdagingen kwam de EP '1786' voort, die is uitgebracht in oktober 2019. De release ging vergezeld met 'de kleinste EP-presentatie ooit' in de eigen studio van de band.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Erwin en Desirée van Pocket Knife Army brengen altijd een grote hoeveelheid apparatuur mee. Op de heenweg brak paniek uit: het duo had een belangrijk instrument vergeten en moest alsnog terug naar huis om dit op te halen. Er bleek niets aan de hand: er was tijd genoeg om het bekende 'ruimteschip' in de RPL studio op te bouwen. Erwin en Desirée bewonderden de nieuwe studio van de omroep, die sinds begin 2019 in gebruik is genomen. Het contact was als vanouds. Pocket Knife Army intrigeerde de luisteraars met hun unieke sound! Aan het einde schreven Desirée en Erwin mooie woorden in het gastenboek: 'We mogen al zeven jaar bij jullie langskomen, wat een feest! Op naar de tien!'.   
 
Het item met Pocket Knife Army
Beluister hieronder het hele item met Pocket Knife Army, inclusief de drie live-nummers. Aan het begin van het item worden Desirée en Erwin geconfronteerd met een fragment van hun allereerste bezoek aan Podium 107.1. Het ging om een optreden van januari 2012, destijds nog met de band Nona. De rest van het interview gaat echter 100% over Pocket Knife Army. Met name de Monthly Challenge (waarin het duo maandelijks een nieuw nummer opneemt), de recente EP en de Europese tour komen aan bod. Ook vertelt Desirée waarom ze onlangs een mailtje stuurde naar Podium 107.1 toen ze langs een Duitse snelweg stond! Aan het einde van het item wordt naar de toekomst gekeken.9 november
2019

Op deze datum was Pocket Knife Army te gast in ons programma. De band speelde de nummers 'The Editor', 'The dangling carrot' en 'The body of a man' live.
 

Meer Pocket Knife Army?
Volg hen op Facebook en Instagram!Klik hier om naar hun website te gaan.

Desirée en Erwin samen voor het logo van RPL in de studio van RPLTekst: Pocket Knife Army en aflevering 498 van Podium 107.1
Foto's: Dave Hammelburg
Techniek: Chris van Leeuwen