Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Pocket Knife Army                      
Pocket Knife Army is een duo dat bestaat uit Desirée Coumans en Erwin Tuijl. Het tweetal maakt muziek dat geschaard kan worden onder de genres Indie Electronic of Experimental Pop. In 2015 verscheen hun eerste album 'This time I'll come out unharmed'. Deze plaat kreeg lovende recensies uit binnen- en buitenland. In eerste instantie verscheen de plaat alleen op vinyl. Eind 2017 en begin 2018 verschenen de singles 'Forever counting sheep' en 'Charleroi' als voorproefje voor een nieuw album. Beide nummers werden vergezeld van indrukwekkende, indringende clips. Op 8 maart presenteert Pocket Knife Army hun tweede album in Ekko in Utrecht. De plaat heeft de titel 'Forever Counting Sheep'.

 
Het bezoek aan Podium 107.1
Desirée en Erwin zijn goede bekenden van Podium 107.1. Al sinds januari 2012 hebben ze bezoekjes aan ons programma gebracht met verschillende formaties. In 2015 kwamen ze voor het eerst langs als Pocket Knife Army. Hun donkere, mysterieuze geluid viel direct in de smaak. Desirée en Erwin hadden behoorlijk wat tijd nodig om hun apparatuur in de studio van RPL FM te krijgen. Na wat sjouwwerk konden ze hun 'ruimteschip' opbouwen, zoals ze hun stellage met apparatuur noemen. Iedereen was onder de indruk van de manier waarop het tweetal bezig was tijdens het optreden: ze switchten voortdurend van instrument en apparaat, wat hun manier van muziek maken topsport maakt. Podium 107.1 had een primeur: Desirée liet voor het eerst aan de buitenwereld weten wat de titel van hun nieuwe plaat wordt die binnenkort verschijnt!
 
 
Het item met Pocket Knife Army
Beluister hieronder het hele item met Pocket Knife Army, inclusief de drie live-nummers. Desirée en Erwin vertellen uitgebreid over het succes van hun debuutalbum en over de vervolgplaat, die in maart verschijnt. Er wordt tijdens het interview veel aandacht besteeds aan de clip voor het nummer 'Forever Counting Sheep', waarbij het tweetal zoveel mogelijk zelf heeft gedaan. Vervolgens wordt aandacht besteed aan de albumrelease van de tweede plaat. Aan het einde sluit programmamaker Maarten Verduijn af met een moeilijke vraag: wat vinden Desirée en Erwin het leukste dat ze met Pocket Knife Army hebben meegemaakt?


 

17 februari

2018


Op deze datum was Pocket Knife Army te gast in ons programma. De band speelde de nummers 'Charleroi', 'Kill the watches' en 'Let go' live.
 

Meer Pocket Knife Army?
Volg hen op Facebook en klik hier om naar hun website te gaan!

Tekst: Pocket Knife Army en aflevering 415 van Podium 107.1
Onderste foto: Dave Hammelburg - Techniek: Chris van Leeuwen, Patrick Schalkwijk en Marco van der Meer.