Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Play with Betsy                                  
Na bijna twee decennia in verschillende bands en formaties (B-MUS, felicity vex, Rebellious Sons en Cling Like Ivy.) te hebben gezeten maakt Jos van Burgsteden sinds het voorjaar van 2019 muziek onder het pseudoniem Play With Betsy. Zijn invloeden komen met name uit de (Southern) Rock, Grunge, Country en Blues en zijn grootste muzikale helden zijn; The Allman Brothers Band, Richie Sambora, Bob Seger, Little Steven, Warren Haynes, The Raconteurs, Queen, U2, Alice in Chains en Pearl Jam. Jos groeit op in een muzikaal gezin maar begint pas op zijn zestiende met gitaarspelen. In 2000 wordt zijn eerste bandje opgericht en begint hij voorzichtig met het schrijven van eigen nummers. Er worden wat bescheiden (regionale) successen geboekt zoals het behalen van de finale in een bandwedstrijd, een nummer gedraaid op 3FM tijdens DemoZone, het openen van het hoofdpodium op Puddingpop en drie optredens in Hongarije. In een wereld waar alles en iedereen al eens uniek is geweest, probeert Jos toch zichzelf te ontdekken. De manier om dit te bereiken is simpelweg door te doen en zich enkel te laten leiden door datgene wat goed klinkt en aanvoelt. Dat is de kern van Play With Betsy.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Op zaterdag 23 november maakte het team van Podium 107.1 de 500e uitzending vanuit Café de Pompier in Woerden. Tijdens de uitzending waren zes artiesten te gast die een bijzondere band hebben met het programma. Jos speelde ooit in het programma met het duo 'Cling with Ivy'. Sinds 2019 timmert hij solo aan de weg, maar schuwt hij samenwerkingen ook niet. Aanvankelijk zou Jos een bezoekje aan Woerden brengen met singer-songwriter Marja de Boer, met wie hij de single 'Color of love' heeft opgenomen. Helaas zat Marja ziek thuis. Desondanks maakte het optreden van Play With Betsy indruk en had hij een mooi visitekaartje afgegeven in Woerden. Marja luisterde mee via de radio en ze reageerde enthousiast op het programma.
 
De items met Play with Betsy
Beluister hieronder het item met Play with Betsy, inclusief de drie LIVE nummers. Aan het begin van het interview vertelt Jos over het muzikale nest waarin hij opgegroeid is en over de start van zijn muzikale bezigheden. Met programmamaker Maarten Verduijn blikt hij terug op de bandjes waar hij de afgelopen decennia in gespeeld heeft. Ook vertelt hij over de plannen voor zijn solo-project. Er zou een album gaan verschijnen, maar dat gehele proces heeft wat vertraging opgelopen. De reden hiervan blijkt positief te zijn: tijdens het interview brengt hij voor het eerst exclusief naar buiten dat hij een band heeft gevonden waarmee hij in 2020 de podia zal betreden! Tot slot krijgt Jos de mogelijkheid om nog iets tegen Marja de Boer te zeggen, die thuis meeluisterde.


 

 


23 november
2019

Play With Betsy was te gast tijdens de 500e uitzending van Podium 107.1. Hij  speelde de nummers 'Follow through', 'The drunk, the child and the rambler' en 'Color of love' LIVE!
 

Meer Jos?
Volg hem op Facebook en klik hier om naar zijn website te gaan!

Tekst: november 2019
Bron:  Play with Betsy en aflevering 500 van Podium 107.1
Foto's: Dave Hammelburg
Techniek: Yannick Croiset, Chris van Leeuwen, Marco van der Meer, Patrick Schalkwijk en Tijmen Gol
RPL FM