Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Pip                                                           
Pip Alblas is een 22-jarige singer-song- writer. Ze zong al voor ze kon praten en speelt daarbij ook al een aantal jaartjes gitaar. Het gitaar spelen ging al snel gepaard met liedjes schrijven. Ze schreef op haar 12e haar eerste liedje en is sindsdien niet meer gestopt. Ze schrijft nummers over het leven, liefde, en allerlei andere zaken. Ze haalt haar inspiratie uit muziek van Ed Sheeran, Ilse DeLange, Meghan Trainor en Jason Mraz. In het najaar van 2014 deed Pip auditie bij The Voice of Holland. Met haar auditienummer 'Hurricane' belandde ze in Team Ilse. Nadat ze in de eerste liveshow het programma verliet, stortte ze zich op haar eigen muziek en bracht ze in mei 2015 haar eerste single 'Something on the Side' uit. In november 2015 kwam haar debuut EP 'Just the Intro' uit. Haar tweede EP kwam uit in 2017 en ze is momenteel bezig met het maken van een album.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
In de periode van deze uitzending had Pip een volle agenda. Op 4 mei kwam ze rechtstreeks naar Woerden vanuit Dronten, waar ze eerder op de dag een optreden had gegeven. De maand mei is een spannende periode voor haar, omdat ze deze maand de opnames voor een nieuw album hoopt af te ronden.
Pip maakte indruk met haar bijzondere stemgeluid en haar aanstekelijke melodielijnen. Voor het radio-optreden had ze reclame gemaakt via de sociale  kanalen, waarbij ze een grappige foto had geplaatst waarop ze te zien was met een alpaca. Deze foto zorgde voor een leuke luisteraarsmail die tijdens het interview behandeld werd. Na haar optreden bleef Pip in de studio om de rest van de uitzending mee te maken. Ze kwam in contact met muzikant Stain (Istvan Ouborg), die na haar het podium zou betreden. Zowel Pip als Stain zijn professionele muzikanten voor wie muziek een fulltime bezigheid is.
 
Het item met Pip
Beluister hieronder het hele item met Pip Alblas, inclusief de drie live-nummers. Het interview kreeg de vorm van een kleine reis door de tijd, beginnend bij Pip's kindertijd en eindigend bij haar recente activiteiten. Pip vertelt kort over het avontuur bij The Voice of Holland in 2014. Ook vertelt ze een mooi verhaal over haar ouders, die naar Oeganda verhuisd zijn. Haar single 'Impossible' gaat over hen en de opbrengsten van het nummer gaan ook naar het project waarvoor haar ouders werkzaam zijn. Uiteraard wordt het interview afgesloten met Pip's recente bezigheden voor het nieuwe album. In welk stadium van het opnamen bevindt Pip zich nu en welke mensen helpen haar om de plaat te maken?

 

4 mei 2019

Op deze datum was Pip Alblas te gast in ons programma. Ze speelde de nummers 'Our little secret', 'Impossible' en 'I think I don't'.
 

Meer Pip?
Volg haar op Facebook!

Tekst: mei 2019
Bron: Pip Alblas en aflevering 473 van Podium 107.1
Foto's: Maarten Verduijn
Techniek: Tijmen Gol
RPL FM