Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Pim Bossink                       
Pim Bossink (22) heeft zich door de jaren opgewerkt tot singer-songwriter. Gedreven door zijn belangstelling in muziek wordt vrije tijd in beslag genomen door zijn passie. Deze popmuzikant begeleidt zichzelf op gitaar en piano.
Het genre waarin Pim muziek maakt is over het algemeen Pop. Deze popmuziek heeft invloeden van R&B. Idolen van hem zijn dan ook Michael Jackson en Justin Timberlake. Maar naast die R&B wisselt hij dat ook af met wat rustigere gitaarmuziek (denk aan Ed Sheeran en John Mayer), waaruit dan de interessante sound ontstaat die Pim uit zijn gitaar en mond laat komen.
Op achtienjarige leeftijd ontdekte Pim zijn talent voor het schrijven van nummers. Hij vertrok voor 5 weken naar Istanbul, Turkije. Vanzelfsprekend ging zijn gitaar mee, Pim kon niet meer zonder. Daar speelde Pim zijn zelfgeschreven liedjes en merkte dat omstanders erg enthousiast raakten. 
Toen Pim hoorde dat hij een half jaar naar Californie, Amerika kon, twijfelde hij geen moment. Hij maakte zijn MBO af en regelde een studieplaats aan de muziekafdeling van Santa Barbara City College. Hier verbleef Pim en kreeg les in onder anderen songwriting, music production, sound technology, vocals en piano. Hij speelde in verschillende bars, al dan niet met band. Ook won hij de tweede prijs in een zangcompetitie. 
Op 8 maart 2016 maakte Pim zijn tv-debuut toen hij mocht aanschuiven aan de welbekende tafel van Matthijs van Nieuwkerk bij De Wereld Draait Door.
Sinds september 2016 studeert Pim aan het conservatorium van Rotterdam: Codarts. Hier zal hij zich de komende jaren verder ontwikkelen, waardoor hij het meeste uit zichzelf kan halen.

 
Het bezoek aan Podium 107.1
Pim bracht een bezoek aan de RPL studio's nadat hij een week eerder in de finale had gestaan van 'De beste singer-songwriter van het Groene Hart'. Deze wedstrijd vond in Woerden plaats. Helaas had hij niet gewonnen, maar was hij wel een ervaring rijker. Pim had zijn vriendin meegenomen naar de RPL studio's. Zij kwam tijdens het interview meerdere keren ter sprake, onder andere toen Pim vertelde dat zij zijn inspiratiebron was voor zijn nummer 'Jolene'. Ook bleek hij veel over zijn muziek te praten met zijn vriendin, waarbij zij altijd de ruimte neemt om een eerlijke mening te geven. Pim genoot van zijn bezoek aan Podium 107.1. Het team van het programma kreeg na afloop een groot compliment van hem.
 
Het item met Pim
Beluister hieronder het hele item met Pim, inclusief de drie live nummers. Tijdens het interview vertelt Pim uitgebreid over de reizen die hij gemaakt heeft naar o.a. Turkije en CaliforniŽ. Deze reizen hebben een grote invloed gehad op zijn muziek. Ook komt zijn bezoek aan 'De Wereld Draait Door' (in maart 2016) ter sprake. Hoe kijkt Pim terug op deze ervaring? Tenslotte vertelt hij over zijn deelname aan 'De beste singer-songwriter van het Groene Hart' en zijn opleiding aan het Conservatorium in Rotterdam.


 

14 oktober
 2017

Op deze datum was Pim Bossink te gast in ons programma. De nummers "What are you doing to me?", "Jolene" en "It's not personal" werden live gespeeld.
 

Meer Pim?
Volg hem op Facebook!
 
 

 
Tekst: oktober 2017
Bron: Pim Bossink en aflevering 396 van Podium 107.1
Techniek: Patrick Schalkwijk
RPL FM