Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Petra & Wiarda                        
Petra Bassant (zang en gitaar) & Wiarda Eerens (zang & mondharmonica) maken samen muziek in een akoestische setting. Ze verzorgen huiskamerconcertjes maar maken net zo makkelijk muziek voor een wat groter publiek. Of het nu gaat om lief of leed, dit duo zorgt voor een sfeervol optreden. Kenmerkend aan dit duo is dat ze gewoon zichzelf zijn en het heerlijk vinden om ongedwongen muziek te maken. Het repertoire bestaat uit ballads, popsongs, onder andere van Anouk, Ilse de Lange, U2, Golden Earring, Coldplay en Neil Young. Daarnaast groeit het eigen repertoire van Petra & Wiarda met de dag. Petra bracht eerder al een solo-album uit met de naam 'All I have inside'. Recentelijk bracht het duo hun eerste gezamenlijke album 'Good Times' uit. Deze plaat is opgenomen in StudiOjo in Wateringen. 'Good Times' is niet alleen fysiek verkrijgbaar, maar is ook te beluisteren via Spotify. In de toekomst hopen Petra & Wiarda meer nummers op te nemen en vooral veel op te treden. De afgelopen jaren waren ze al veelvuldig te vinden op kleine en grote podia. Beide zangeressen zijn ook actief bij de achtkoppige band 'The Flow', waarmee ze covers spelen uit de jaren '80 en '90.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Programmamaker Maarten Verduijn nam in 2016 al contact op met Petra & Wiarda om hen uit te nodigen voor een bezoekje aan Podium 107.1. In eerste instantie kwam een afspraak niet van de grond, maar een kleine twee jaar later lukte het wel. Het duo had meteen iets leuks te melden: ze konden uitgebreid vertellen over hun nieuwe plaat! Tijdens hun bezoek aan de studio vielen de spontaniteit van de beide zangeressen en de onderlinge chemie direct op. Hun manier van vertellen zorgde voor leuke momenten in het interview. Het duo bleef ook het tweede deel van de uitzending in de studio om het optreden van No Pasa Nada mee te maken. Petra was zo onder de indruk van dit optreden, dat ze de zanger direct na zijn optreden omhelsde.
 
Het item met Petra & Wiarda
Beluister hieronder het hele item met Petra & Wiarda, inclusief de drie live nummers. Aan het begin van het interview introduceren Petra en Wiarda elkaar bij de luisteraars en vertellen ze over hun eerste ontmoeting. De twee vrouwen hebben totaal verschillende karakters. Hoe komt dit naar voren in hun contact? Het opnameproces van hun gezamenlijke eerste album 'Good Times' komt uitgebreid ter sprake. Ook huiskamerconcerten en optredens op kleine podia komen aan bod, maar daarnaast vertelt het duo over een andere kant: het optreden tijdens herdenkingsdiensten in een hospice. Hoe is dit voor hen en wat doen ze om ervoor te zorgen dat ze tijdens hun optredens daar niet overspoeld worden door emoties?


 

24 maart
 2018

Op deze datum waren Petra & Wiarda te gast in ons programma. De nummers "Beautiful day", "Ode aan de liefde" en "Drive me home" werden live gespeeld.
 

Meer Petra en Wiarda?
Volg hen op Facebook en klik hier om naar de website van Petra te gaan!


Tekst: maart 2018
Bron: Petra & Wiarda en aflevering 419 van Podium 107.1
Foto's: Dave Hammelburg
Techniek: Chris van Leeuwen, Patrick Schalkwijk, Marco van der Meer en Tijmen Gol
RPL FM