Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Peter van Reyen                         
Peter van Reyen is een singer-songwriter uit Amsterdam. Niet gehinderd door zoiets als 'goede smaak', of de waan van de dag, bewandelt hij al jarenlang de diverse wegen van het muzieklandschap. 'Als er maar muziek in zit' zou zijn lijfspreuk kunnen zijn. Peter's maakte voor het eerst kennis met muziek toen hij op vijfjarige leeftijd The Beatles op de radio hoorde. Toen hij acht jaar werd, kwam er een piano in huis en kreeg Peter les van zijn oom. In die tijd stond zijn muzikale belevingswereld zo ver af van de klassieke, dat hij pianoles niet vol hield. Pas later besloot hij zichzelf gitaar te leren spelen. In de jaren '70 begon Peter een band met vrienden. Het bandje bracht hem tot in de bovenzaal van Paradiso, in het voorprogramma van Ivy Green. De jongens hadden succes, maar uiteindelijk viel de band toch uit elkaar. Er volgden nog een aantal bandjes die aanschuurden tegen nationaal succes. Peter heeft nog jaren in een partyband gespeeld, maar hij is zich met name gaan ontwikkelen als solo-artiest. Inmiddels heeft hij solo op veel plekken gespeeld en ervaart hij op het podium een enorme vrijheid. Hij doet wat hij wil, hij laat wat hij wil, hij zegt wat hij wil en hij speelt wat hij wil!
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Peter is geen onbekende voor het team van Podium 107.1: in 2017 was hij eerder te gast in het programma. Een paar dagen voor de uitzending vroeg programmamaker Maarten Verduijn aan Peter of er bepaalde onderwerpen waren die hij graag onder de aandacht wilde brengen. Peter antwoordde als volgt: 'Misschien moeten we het gewoon over muziek maken hebben in maatschappelijk turbulente tijden? Je passie volgen in merkwaardige tijden? Zou het door het gebrek aan gepassioneerdheid komen dat de wereld er zo losgeslagen uitziet?' Deze zinnen uit de mail werden de rode draad in het interview. Peter blijkt een echte denker te zijn die de moeilijke onderwerpen niet schuwt. Daarnaast heeft hij een gezonden dosis humor waarmee hij ook kan relativeren. Zo sloot hij zijn e-mail aan Maarten als volgt af: 'Maar de transfer van Frenkie naar Barca vind ik ook een mooi onderwerp, hoor!' 
 
Het item met Peter
Beluister hieronder het hele item met Peter, inclusief de live-nummers. Aan het begin van het interview vertelt Peter wanneer hij voor het eerst in zijn leven écht gepassioneerd raakte door iets.  Op verzoek van Maarten vergelijkt Peter zijn jeugd in de jaren '70 met de jeugd van zijn kinderen, die momenteel tieners zijn. Vervolgens komen de hoogtepunten uit Peter's muzikale carrière ter sprake. Momenteel is hij bezig met de opnames van twee albums, die in 2019 moeten gaan verschijnen. Ook hierover wordt kort gesproken.
 


26 januari 2019

Op deze datum was Peter te gast in ons programma. Hij speelde de nummers 'Papegaai', 'Goudhaantje' en 'Waar ik sta' live.
 

Meer Peter?
Volg hem op Facebook en klik hier om naar zijn website te gaan!

Tekst: Peter van Reyen en aflevering 414 van Podium 107.1
Foto's: Dave Hammelburg
Techniek: Chris van Leeuwen
RPL FM