Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
One Clueless Friend
One
Clueless Friend is een ongekunstelde liedjeskunstenaar die tijdens zijn optredens de tijd stil lijkt te kunnen zetten. Een ervaren, onconventionele songwriter met een repertoire nummers dat rijk is aan hooks en twists. One Clueless Friend is uitgegroeid van solo artiest (Dick Kwakman) tot een volwaardige band met een aantal van de beste muzikanten van Noord Holland. De bomvolle release show en de verkoop van het eerste album ‘From The Sea’ in  2014 zorgde er voor dat One Clueless Friend op nummer 50 binnen kwam in de iTunes album top 100. De lovende reacties van professionals en luisteraars laten zien dat er een blijvende liefde is voor de nummers van de band.
Het repertoire van de band doet denken aan Fink, The Tallest Man on Earth en Damien Rice in een blender. One Clueless Friend is een band die zo feilloos het alternatieve met pop weet te mengen nu met haar tweede album het grote publiek wil bereiken. In 2016 werd al een grote stap gezet: de formatie won de publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Het optreden van de band maakte grote indruk op programmamaker Maarten Verduijn en het team van Podium 107.1. Ook een aantal luisteraars lieten via reacties weten dat ze het optreden erg bijzonder vonden. One Clueless Friend liet drie nummers horen die sterk verschilden van elkaar. De aanwezigheid van de band zorgde voor een gezellige sfeer in de studio. Zanger Dick komt uit Volendam, wat hij onderstreepte door een plaat van BZN uit de kast te halen en pontificaal op het podium te plaatsen. In het interview kwam Volendam ook nog op een serieuze wijze aan bod: is het een voorrecht om als muzikant in Volendam te wonen, of is het ook weleens een last?
 
Het item met One Clueless Friend
Beluister hieronder het hele item met de band, inclusief de drie live nummers. Aan het begin van het item stelt frontman Dick de bandleden voor en vertelt hij het één en ander over het ontstaan van One Clueless Friend. De debuutplaat 'From the sea', de deelname aan de Grote Prijs van Nederland en de plannen voor de toekomst komen uitgebreid aan de orde. Tenslotte krijgt Dick een moeilijke vraag: als hij twee nummers zou moeten coveren, welke nummers zou hij dan kiezen?


 

4 maart
 2017

Op deze datum was One Clueless Friend te gast in ons programma. De nummers "State of being", "Pyramid" en "Crossing" werden live gespeeld.
 

Meer OCF?
Volg de band op Facebook!


 

Tekst: maart 2017
Bron: One Clueless Friend en aflevering 366 van Podium 107.1
Onderste foto: Dave Hammelburg
Techniek: Yannick Croiset, Patrick Schalkwijk en Chris van Leeuwen - RPL FM