Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Ode to Failure
Ode to Failure is een duo uit Arnhem dat bestaat uit Daisy Minten En Bauke Liebrand. De naam zegt het eigenlijk al letterlijk: Ode to Failure brengt een ode aan de mislukking. Met hun liedjes doen ze een ode aan mislukkingen in ons leven. Dit kan iets persoonlijks zijn, maar kan ook gaan over de relatie van Daisy en Bauke.
Ode to Failure is ontstaan toen de band 'Kids will be Skeletons' ter ziele ging. In principe is Ode to Failure een duo, maar soms sluiten andere muzikanten aan. De band is momenteel nog selectief met het aannemen van optredens, omdat ze de tijd willen nemen om hun muziek rustig op te bouwen. In 2016 deed Ode to Failure mee aan de Veluwe Sessies en de Geranium Sessies. Verder zijn Daisy en Bauke los van elkaar betrokken bij andere projecten.

 
Het bezoek aan Podium 107.1
Programmamaker Maarten Verduijn had Ode to Failure gespot door hun deelname aan 'Veluwe Sessies'. Hij was trots op de komst van het duo: Ode to Failure is nog druk bezig met het ontwikkelen met hun eigen muziek en ze zijn daarom erg selectief met optredens. Voor Podium 107.1 maken ze graag een uitzondering! Op een natte, druilerige zaterdagmiddag reisden Daisy en Bauke van Zevenaar naar Woerden voor hun radio-debuut. Een leuk interview met drie indrukwekkende nummers waren het gevolg! Tijdens de uitzending kwamen Daisy en Bauke in contact met Lisette en Gijs van de formatie Some Kind of Fire Rose, die optraden in dezelfde uitzending.

 
Het item met Ode to Failure
Beluister hieronder het item met Ode to Failure, inclusief de drie live nummers. Aan het begin van het interview stellen Daisy en Bauke elkaar voor aan het publiek. Direct daarna vertellen ze over hun eerste ontmoeting met elkaar. Verder wordt uitgebreid gesproken over de teksten van Ode to Failure. Gaan de nummers echt alleen maar over mislukking? Ook komen de toekomstplannen van Daisy en Bauke aan bod.

 
 


10 december
 2016

Op deze datum was Ode to Failure te gast in ons programma. De nummers "The mind", "Fix the Formula" en "Weeping Willow" werden live gespeeld.
 

Meer Ode to Failure?
Volg het duo op Facebook!
Tekst: december 2016
Bron: Ode to Failure en aflevering 355 van Podium 107.1
Foto's: Dave Hammelburg
Techniek: Chris van Leeuwen