Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Noortje Bart
Noortje Bart is een 17-jarige singer-songwriter uit Hellevoetsluis. Noortje heeft een passie voor het maken van het schrijven van liedjes, waarmee ze situaties uit het verleden verwerkt. Noortje speelt al van kinds af aan piano, maar vijf jaar geleden besloot ze om een gitaar te kopen. Dit ziet ze anno 2016 als één van de beste beslissingen uit haar leven.
Noortje wil mensen raken met haar muziek. Ze hoopt anderen een stukje herkenbaarheid aan te reiken en een visie op de wereld mee te geven. Een visie die voortkomt uit liefde en hoop: de bron waaruit Noortje schrijft.
In 2015 zong Noortje het nummer 'Forgotten Love' op 3FM. Ze ziet dit optreden als het hoogtepunt van haar carrière tot nu toe. In 2017 hoopt Noortje naar Engeland te vertrekken om de opleiding 'Nexus' te gaan volgen. In deze opleiding staan de muziek, het geloof en het leren kennen van jezelf centraal. Noortje heeft één droom: brood verdienen met de liedjes die ze maakt. De eerste nummers die ze in het openbaar heeft laten horen, zijn veelbelovend.

 
Het bezoek aan Podium 107.1
Noortje had een lange reis gemaakt van Hellevoetsluis naar Woerden om op te kunnen treden in Podium 107.1. Ze genoot van de sfeer in de studio en ze gaf aan dat ze tijdens de uitzending een ontspannen optreden had kunnen geven. Met name met haar Nederlandstalige nummer 'De tijd voorbij' kreeg ze het publiek in de studio stil.
 
Het item met Noortje
Beluister hieronder het hele item met Noortje inclusief de drie live nummers. In het interview trapt Noortje af door te vertellen over haar eerste muzikale herinnering, waarin ze het liedje van Pippi Langkous met haar vader speelde op de piano. Verder vertelt Noortje uitgebreid over de opleiding die ze in Engeland wil gaan volgen.
 

 


17 sept

2016


Op deze datum was Noortje Bart te gast in ons programma. De nummers "De tijd voorbij", "Bottled" en "Forgotten love" werden live gespeeld.
 

Meer Noortje?
Volg Noortje op Facebook!
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Noortje tijdens haar optreden in de RPL studio's.

Tekst: september 2016
Bron: Noortje Bart en aflevering 343 van Podium 107.1
Techniek: Chris van Leeuwen
RPL FM