Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Nicole Sanders & Adriaan Slob
Nicole Sanders en Adriaan Slob zijn bestuursleden van de Woerdense Stichting Open Akoestisch Podium (SOAP). De stichting is een initiatief dat is ontstaan vanuit de (akoestische) open podium-avonden in het Woerdense Bierhuys. Inmiddels doet de stichting veel meer en zijn de bestuursleden ook verantwoordelijk voor het Woerdense Akoestival. Een aantal medewerkers van SOAP spelen ter gelegenheid van de 15e editie van het Akoestival gezamenlijk in de SOAP-band. Ook Nicole en Adriaan zijn hier onderdeel van. Nicole Sanders begon zo'n zeven jaar geleden met gitaar spelen. Ze werd ge´nspireerd door een vriend van haar man die actief was met de gitaar. Ze besloot om met een LOI-pakket gitaar te leren spelen, wat niet goed uitpakte. Uiteindelijk startte ze met gitaarles bij de Woerdenaar Riemer van der Bij, die haar ook stimuleerde om te gaan zingen. Nicole werd actief in koren en in 't Bierhuys trad ze voor het eerst solo op. Adriaan Slob kwam voor het eerst met de muziek in aanraking toen zijn broer (marinier) vanuit Spanje een gitaar mee naar huis bracht. Hij ontwikkelde zijn muzikaliteit steeds meer en hij kreeg interesse voor verschillende genres. Solo speelt solo graag muziek van Leonard Cohen en Boudewijn de Groot, maar daarnaast is hij ook actief bij de Plakband (een zevenkoppige band). Adriaan is een gewild gitarist in Woerden: veel muzikanten vragen hem om samen te werken.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Nicole en Adriaan brachten een bezoek aan ons programma tijdens een uitzending die volledig gewijd was aan de 15e editie van het Akoestival. Het was afzien in de studio vanwege de tropische temperaturen van de laatste weken, maar het tweetal wist het hoofd koel te houden. Het optreden zorgde voor leuke reacties van luisteraars tijdens de uitzending. EÚn luisteraar deed per mail een poging om Nicole te boeken voor een optreden!
 
Het item met Nicole & Adriaan
Beluister hieronder het hele item met Nicole en Adriaan, inclusief de drie live-nummers. Aan het begin van het interview stelt het tweetal elkaar kort voor aan de luisteraars. Vervolgens wordt van beiden kort de muzikale CV uitgevraagd. Ook komt de SOAP-band ter sprake. Hoe verloopt de muzikale samenwerking tussen de leden van SOAP en welke plannen hebben ze voor het Akoestival. Ondanks verwoedde pogingen van programmamaker Maarten Verduijn willen Nicole en Adriaan weinig kwijt over de muziekkeuze van de gelegenheidsformatie. Aan het einde haalt Maarten met de gasten herinneringen op aan edities van het Akoestival uit het verleden. Met name met afsluitende nummer 'Time flies' wordt een indrukwekkende co-productie neergezet.28 juli
2018

Op deze datum waren Nicole Sanders en Adriaan Slob te gast in ons programma. Zij speelden de nummers 'You were meant for me' (Nicole solo, cover van Jewel, 'In your arms' (Adriaan solo, cover van Chef'special) en 'Time flies' (gezamenlijk) live.
 

Meer Nicole & Adriaan?
Volg hen op Facebook!

Tekst: juli 2018
Bron: Nicole Sanders en Adriaan Slob en aflevering 436 van Podium 107.1
Foto's: Dave Hammelburg
Techniek: Patrick Schalkwijk, Marco van der Meer en Chris van Leeuwen