Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Nicole de Bree                                  
Ken je dat? Iets dat je zo ontzettend leuk vindt om te doen, dat je angsten op dat moment even verdwijnen en je het gevoel hebt alles wel aan te kunnen? Je passie en de bron van je toekomstdromen. Dat raakte Nicole in 2012 kwijt, toen ze een langdurige blessure kreeg aan haar knie. Haar passie was namelijk basketbal. Nicole bleef knokken en ze vond een andere bezigheid: gitaarspelen! In 2014 startte ze als onervaren leerling bij Gitarando in Uden met gitaarlessen, waarna ze erachter kwam dat dit was wat ze voor de rest van haar leven wilde blijven doen: muziek maken, mensen raken en hen meenemen in haar gedachtes. Hierbij hoort de kick die ze krijgt op het podium! In dezelfde periode besloot ze om ook haar zang te gaan ontwikkelen. Ze meldde zich aan voor een cursus op school. Nicole heeft meerdere jaren zangles in een groep. Inmiddels heeft ze zo'n vier jaar gitaarles en geniet ze van elke verbetering die ze maakt. In 2017 is ze begonnen met het schrijven van nummers, wat ze graag wil blijven ontwikkelen. In 2019 is ze gestart als gitaardocent voor kinderen. Nicole studeert Journalistiek en Communicatie, een opleiding die ze voor bepaalde onderdelen kan combineren met de muziek.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Nicole bracht een bezoek aan Podium 107.1 tijdens Koningsdag 2019. Voor deze speciale gelegenheid kwam ze de studio in met een klein oranje hoedje! Nicole was nieuwsgierig naar de studio van RPL FM, die enkele maanden geleden verbouwd is. Ze is een vaste luisteraar van Podium 107.1: zelfs tijdens een vakantie in Budapest luisterde ze op zaterdagmiddag mee! Nicole genoot van het bezoek aan Woerden en ze kwam in contact met singer-songwriter Shoes Wanderlust, die tijdens dezelfde uitzending op het podium stond. Er kwamen enthousiaste mailtjes binnen, onder andere van luisteraars die tijdens een bezoek aan de Koningsmarkt in Uden apart waren gaan zitten om het optreden te kunnen horen.
Aan het einde van de uitzending prezen programmamaker Maarten Verduijn en het team van Podium 107.1 Nicole voor haar openheid, haar enthousiasme en de emotie die ze liet zien in de muziek.
 
Het item met Nicole
Beluister hieronder het hele item met Nicole, inclusief de drie live nummers. Aan het begin van het interview blikt programmamaker Maarten Verduijn met Nicole terug op haar kindertijd. Als er een film zou bestaan van haar als zes- of zevenjarig meisje, wat zou daarop dan te zien zijn? Ook komt de oude passie van Nicole nog kort ter sprake: basketbal. Vervolgens haakt Maarten aan op de nieuwe look van Nicole: welk verhaal zit er achter het afknippen van haar haar? Nicole is sinds kort actief als gitaarlerares voor kinderen en ze vertelt enthouasiast over haar ervaringen. Verder vertelt ze ook over persoonlijke verhalen achter haar nummers, waarbij de emotie door de muziek heensijpelt. Nicole zit boordevol plannen en ideeŽn. Wat zal ze over een jaar allemaal gedaan hebben?
 


27 april
2019

Op deze datum was Nicole de Bree te gast in ons programma. De nummers "Born this way" (cover van Lady Gaga, "Creep" (bewerking van het nummer van Radiohead) en "Calm after the storm" (cover van The Common Linnets) werden live gespeeld.
 

Meer Nicole?
Volg haar op Facebook en klik hier om naar haar website te gaan!

 
 

 


Tekst: april 2019
Bron: Nicole de Bree en aflevering 472 van Podium 107.1
Foto's: Dave Hammelburg
Techniek: Chris van Leeuwen
RPL FM