Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Nicole de Bree      
Ken je dat? Iets dat je zo ontzettend leuk vindt om te doen, dat je angsten op dat moment even verdwijnen en je het gevoel hebt alles wel aan te kunnen? Je passie en de bron van je toekomstdromen. Dat raakte Nicole in 2012 kwijt, toen ze een langdurige blessure kreeg aan haar knie. Haar passie was namelijk basketbal. Nicole bleek knokken en ze vond een andere bezigheid: gitaarspelen! In 2014 startte ze als onervaren leerling bij Gitarando in Uden met gitaarlessen, waarna ze erachter kwam dat dit was wat ze voor de rest van haar leven wilde blijven doen: muziek maken, mensen raken en hen meenemen in haar gedachtes. Hierbij hoort de kick die ze krijgt op het podium! In dezelfde periode besloot ze om ook haar zang te gaan ontwikkelen. Ze meldde zich aan voor een cursus op school. In totaal heeft Nicole twee jaar zangles gehad in een groep.
Inmiddels heeft ze zo'n drie jaar gitaarles en geniet ze van elke verbetering die ze maakt. In 2017 is ze begonnen met het schrijven van nummers, wat ze graag wil blijven ontwikkelen.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Nicole bracht voor de tweede keer een bezoek aan Podium 107.1. Vandaag speelde ze voor het eerst op het grote podium, waarbij het team van het programma en het publiek op korte afstand van haar zaten. Vol gemeend enthousiasm vertelde ze over haar muziek en over haar recente belevenissen. Nicole bleek de afgelopen maanden zelf een groot fan van Podium 107.1 te zijn geworden. Wekelijks luistert ze op zaterdagmiddag mee en zelfs tijdens haar vakantie in Boedapest probeerde ze een stukje van het programma mee te pakken! Ze had de keuzes van haar nummers goed doordacht. Het nummer 'Sweet about me' speelde ze speciaal voor een vriendin. Momenteel werkt Nicole hard aan het schrijven van eigen nummers. Zou ze de volgende keer alleen met eigen repertoire komen spelen?
 
Het item met Nicole
Beluister hieronder het hele item met Nicole, inclusief de drie live nummers. Het interview had een bijzondere rode draad, namelijk de reizen die Nicole deze zomer maakte naar Hongarije (Boedapest) en Frankrijk. Aan de hand van haar belevenissen daar kwam ook haar muziek uitgebreid ter sprake. Nicole vertelde hoe zij te werk gaat bij het schrijven van liedjes en in hoeverre de reizen haar ge´nspireerd hebben tot het maken van muziek. Aan het einde van het item vertelt ze over haar recente optredens (o.a. bij Struinen in de Tuinen in Utrecht) en over haar toekomstplannen.
 

 


4 augustus
2018

Op deze datum was Nicole de Bree te gast in ons programma. De nummers "Budapest" (cover van George Ezra), "Sweet about me" (cover van Gabriella Cilmi) en "This is the life" (cover van Amy MacDonald) werden live gespeeld.
 

Meer Nicole?
Volg haar op Facebook!


Tekst: Nicole de Bree en aflevering 437 van Podium 107.1
Bovenste foto: Dave Hammelburg - Onderste foto: Maarten Verduijn - Techniek: Patrick Schalkwijk, Marco van der Meer en Chris van Leeuwen.