Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Nicole de Bree                          
Ken je dat? Iets dat je zo ontzettend leuk vindt om te doen, dat je angsten op dat moment even verdwijnen en je het gevoel hebt alles wel aan te kunnen? Je passie en de bron van je toekomstdromen. Dat raakte Nicole in 2012 kwijt, toen ze een langdurige blessure kreeg aan haar knie. Haar passie was namelijk basketbal. Nicole bleek knokken en ze vond een andere bezigheid: gitaarspelen! In 2014 startte ze als onervaren leerling bij Gitarando in Uden met gitaarlessen, waarna ze erachter kwam dat dit was wat ze voor de rest van haar leven wilde blijven doen: muziek maken, mensen raken en hen meenemen in haar gedachtes. Hierbij hoort de kick die ze krijgt op het podium! In dezelfde periode besloot ze om ook haar zang te gaan ontwikkelen. Ze meldde zich aan voor een cursus op school. In totaal heeft Nicole twee jaar zangles gehad in een groep.
Inmiddels heeft ze zo'n drie jaar gitaarles en geniet ze van elke verbetering die ze maakt. In 2017 is ze begonnen met het schrijven van nummers, wat ze graag wil blijven ontwikkelen.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Eigenlijk zou Nicole pas aan het einde van een zomer een bezoek brengen aan Podium 107.1. Echter, op 2 juni viel er onverwacht een artiest uit en ontstond er een plekje voor een optreden. Programmamaker Maarten Verduijn zocht vervanging. In de nacht van vrijdag op zaterdag zag hij dat Nicole om 1:00 uur nog online was op de social media. Hij trok de stoute schoenen aan en hij vroeg haar midden in de nacht of ze de volgende dag wilde komen spelen. Ze reageerde meteen enthousiast! Nicole bracht een stukje Brabantse gezelligheid mee naar de RPL studio's. Ze kwam in contact met de formatie Live Poets Society, die het uur na haar op het podium stond. Er ontstond een gesprek in het Brabants tussen Nicole en zanger JeeWee van de band, die ook een Brabantse roots bleek te hebben. Het team van Podium 107.1 verstond er niets van, maar desondanks genoten ze van de gezellige sfeer.
 
Het item met Nicole
Beluister hieronder het hele item met Nicole, inclusief de drie live nummers. Aan het begin van het item vertelt Nicole over haar vroegere passie voor basketbal en over de vervelende manier waarop ze afscheid moest nemen van haar passie. Vervolgens komt de muziek uitgebreid aan bod. Nicole vertelt hoe de gitaar in haar leven kwam en hoe ze het zingen onder de knie kreeg. Ook komt haar manier van schrijven ter sprake. Aan het einde wordt het Nicole moeilijk gemaakt tijdens het interview, omdat ze moeilijke vragen krijgt. Hoe reageert ze hierop?
 

 


2 juni
2018

Op deze datum was Nicole de Bree te gast in ons programma. De nummers "Dat ik je mis" (cover van Maaike Ouboter), "Ooit nog zoals vroeger" en "Thank you stars" (cover van Katie Melua) werden live gespeeld.
 

Meer Nicole?
Volg haar op Facebook!
 
 
 
Tekst: juni 2018
Bron: Nicole de Bree en aflevering 427 van Podium 107.1
Foto's: Dave Hammelburg - Techniek: Chris van Leeuwen
RPL FM