Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Nele Mennes                       
Nele Mennes (Antwerpen, 1982) is een eigenzinnige, sensitieve en initiatiefrijke geest die schoonheid en kunde in de juiste dosis combineert.
Deze muzikante, zangeres, theatermaker, regisseur, arrangeur en tekst-en liedschrijfster denkt graag buiten de kaders; werkt intuïtief en fysiek; en met dat wat er ter tafel komt. Ze studeerde af met de muziektheatervoorstelling Madelief waarin ze al haar capaciteiten inzette. Ze ging voorstellingen maken, kreeg met haar groep De meisjes Loos zes jaar lang publiek ontroerd en ontving voor haar liedjes uit haar show Naakt de eerste prijs op het Utrechtse. Ze assisteerde MT Hollands Diep/Silbersee bij regisseren, daagt bij House across Bounderies jongeren uit om te spelen en verleidt zichzelf - straks haar publiek - naar nieuwe muzikale werelden in Kompas, haar muziekshow in wording.
Met die ervaring kan Nele Mennes zich met recht Veelzijdig Podiumkunstenaar noemen: een vocalist, muzikante en performer die zichzelf op de planken weet te uiten en anderen weet te raken. Een maker en regisseur die – door haar eigen achtergrond te koppelen aan haar ervaring als speler- anderen helpt zich beter te uiten.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
In januari 2018 bracht Nele voor het eerst een bezoek aan ons programma tijdens een ijskoude wintermiddag, waarbij ze drie nummers op gitaar speelde. Dit keer bracht ze een bezoek aan Woerden op één van de warmste dagen van het jaar, waarbij ze de piano had meegebracht. Nele bracht een prettige sfeer mee naar de studio en ze had een leuke klik met de aanwezigen. De drie nummers die ze speelde, waren allemaal afkomstig uit haar theaterprogramma 'Naakt'. Meteen met het eerste nummer 'Nieuwe vleugels' wist ze bij de aanwezigen in de studio de gevoelige snaar te raken.
 
Het item met Nele Mennes
Beluister hieronder het hele item met Nele, inclusief de live-nummers. Aan het begin van het item stelt Nele zichzelf voor en wordt er in het interview een beeld geschetst van haar jeugd in Antwerpen. Het grootste gedeelte van het interview staat in het teken van haar theaterprogramma 'Naakt', waarmee ze al een aantal jaar door het land tourt. In hoeverre is het programma in de loop van de jaren veranderd? Geeft Nele zichzelf ook bloot in de voorstelling, waarin intimiteit en 'jezelf blootgeven' centraal staan? Aan het einde komen er een aantal toekomstplannen ter sprake, zoals een bijzonder optreden in Basel (Zwitserland) en de lancering van een nieuwe muziekshow (Kompas).
 

 


4 augustus
2018

Op deze datum was Nele Mennes te gast in ons programma. Ze speelde de nummers 'Nieuwe vleugels', 'Slapen is het beste' en 'Late zondagavond' live.
 

Meer Nele?
Volg haar op Facebook en Instagram en klik hier om naar haar website te gaan!

Tekst: Nele Mennes en aflevering 437 van Podium 107.1
Bovenste foto: Rick Arnold - Onderste foto: Dave Hammelburg - Techniek: Patrick Schalkwijk, Marco van der Meer en Chris van Leeuwen.