Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Nele Mennes                              
Nele Mennes (Antwerpen, 1982) is zangeres, liedschrijver, multi-instrumentalist, actrice en theatermaker. Nele debuteerde in 2007 met haar muziektheaterstuk Madelief (regie K. Wishaupt) en daarna maakte ze zes jaar lang close harmony voorstellingen met 'De Meisjes Loos'. Ondertussen speelde ze in Nederland de politiek getinte voorstelling 'In de blonde engel', en neemt ze in België de rol van dochter van Brel voor haar rekening in 'Ons moeke was een schoon madam'. Daarnaast maakte en speelde ze de kindervoorstelling Bakker Wiebel. In die periode schreef Nele ook haar eigen liedrepertoire. Vlaamstalige liederen, vertellend aan de piano. Daaruit vloeide de voorstelling Naakt, waarmee ze het Utrechts Kleinkunst Festival wint. Mennes schrijft meer, ook Engels- en Spaanstalig, en maakt werk voor o.a. het muziektheaterstuk 'Doolhoofd', waarin ze tevens de rol van Ariadne speelde. Ze verzorgde de soundtrack voor de voorstelling 'Neruda', 'Scherven van een hemel' en ze zong repertoire van o.a. Violeta Parra. Nele is verbonden als theatermaker aan House over Bounderies (BE), zingt bij de Rotterdam Impro Voices en speelt contrabas bij BENZ. Ze studeerde muziektheater aan Codarts Rotterdam.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Begin januari had Podium 107.1 last van de griepepidemie die door Nederland woedde. Op 13 januari zou Gio Rosetta (Giovanna's Zoo) optreden, maar de ochtend voor haar optreden bleek ze ook slachtoffer te zijn van de griep. Nele kwam via een collega-muzikant achter het bestaan van Podium 107.1 en ze stelde zich beschikbaar om op te treden. Met haar komst bleek een bijzondere artieste te zijn gestrikt: programmamaker Maarten Verduijn was diep onder de indruk van de gigantische CV van Nele. Samen met de collega's van het programma genoot hij van de gezellige aanwezigheid van Nele. Luisteraars reageerden enthousiast. Zo kwam er een mail binnen van een luisteraar die al bij het eerste nummer kippenvel kreeg. Ook de ouders van Nele bleken de radio aan te hebben staan: ze stuurden een e-mail vanuit België!
Het laatste nummer 'Kraai' speelde Nele op verzoek van de zieke Gio.
 
Het item met Nele
Beluister hieronder het hele item met Nele, inclusief de live-nummers. Aan het begin van het interview blikt Maarten terug met Nele op haar kindertijd. Hoe muzikaal was ze toen? Ook komt ter sprake waarom ze van België naar Nederland verhuisde. Zijn er grote verschillen tussen de muziek- en theaterscène van Nederland en België? Verder komen een aantal hoogtepunten van de carrière van Nele naar voren. Nele komt ook met een primeur... ze doet het één en ander uit de doeken over een nieuw project!


 

13 januari

2018


Op deze datum was Nele te gast in ons programma. Ze speelde de nummers 'Grillig Spoor', 'Ciao' en 'Kraai' live.
 

Meer Nele?
Volg haar op Facebook en Instagram en klik hier om naar haar website te gaan!Tekst: Nele Mennes en aflevering 409 van Podium 107.1
Onderste foto: Dave Hammelburg - Techniek: Patrick Schalkwijk, Marco van der Meer, Chris van Leeuwen en Tijmen Gol