Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Nadie Reyhani                                         
Haar speelgoed slingert als kleuter al over de vloeren van de Wisseloord Studio’s waar Mick Jagger, Elton John, Phil Collins en haar moeder, zangeres Nadieh, in de jaren 80 hun LP’s opnemen. Als dochter van een muzikante zingt en danst Nadie met haar broertje op de ontbijttafel, terwijl moeder – net thuis van een concert – de kinderen begeleidt met gitaar voordat zij naar school gaan. Muziek is een eerste levensbehoefte, dus de liedjes rollen als tiener al ongebreideld uit Nadie’s pen. Nadie heeft zich in de loop van de jaren ontwikkeld tot een graag geziene artieste met een trouwe schare fans. Treedt ze eerst nog op met een voltallige band, solo voelt het beter: puur en persoonlijk.  In 2004 brengt Nadie de akoestische, folky EP Colors of Grey uit  en drie jaar later de meer poppy EP NADIE. In 2011 verschijnt haar debuutalbum Soon. Als ode aan haar in 1996 aan borstkanker overleden moeder bevat Soon een cover van diens grootste hit Windforce 11. Nadie’s agenda vult zich met interviews, deelname aan 'De beste singer-songwriter van Nederland', radio-optredens, het rondreizend muziekfestival Popronde en concerten in alle Nederlandse poptempels. Hierna wordt het stil, want Nadie trekt zich terug uit haar woonplaats Amsterdam naar een Gelders dorpje om zich op haar gezin te richten. Maar de creativiteit blijft stromen en mondt in 2019 uit in de LP Unreleased. Met vijf niet eerder verschenen versies van wonderschone songs. Ze presenteert hem hem in Theater Heerenlogement in Beusichem, een van de laatste podia waar haar moeder heeft opgetreden.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Zes jaar na haar eerste bezoek in 2013 keerde Nadie terug in de RPL studio's voor een optreden in Podium 107.1. Haar man Jorrit (die tijdens het interview ook ter sprake kwam als maker van de 8mm films bij haar plaat) fungeerde die middag als haar roadie! Na haar optreden zag Nadie dat programmamaker Maarten Verduijn ontroerd was door haar muziek. Haar prachtige stem sprak de aanwezigen in de studio erg aan. Nadie overhandigde Maarten na de uitzending een LP-versie van 'Unreleased' die ze signeerde, aangevuld met positieve woorden over het interview. Nadie kwam tijdens de uitzending in contact met singer-songwriter Fabian. Beide muzikanten wisten zeker dat ze elkaar ooit ontmoet hadden, maar ze kwamen er niet achter wáár dat was...
 
Het item met Nadie
Beluister hieronder het hele item met Nadie Reyhani, inclusief de twee live-nummers. Aan het begin van het interview komt de radiostilte rondom Nadie ter sprake. Ze vertelt hoe ze de afgelopen vijf jaar doorgebracht is, over het moederschap en de invloed van het moederschap op haar creativiteit. Een groot deel van het interview gaat over de nieuwe plaat. Nadie vertelt hoe ze te werk is gegaan bij de selectie van de nummers op de plaat en bij de EP-release. Zijn de nummers op de EP een willekeurige greep uit haar archief, of is er toch een rode draad te vinden in de liedjes? Aan het einde ontstaat een bijzonder gesprek over vergelijkingen die met haar moeder gemaakt worden en naar aanleiding van een bericht dat ze onlangs op Facebook plaatste.
 


2 november
2019

Op deze datum was Nadie Reyhani te gast in ons programma. Ze speelde de nummers 'Colors of grey', 'Dust and gold' en 'Lovers song' LIVE in de uitzending.
 

Meer Nadie?
Volg haar op Facebook of Instagram en klik hier om naar haar website te gaan!

Tekst: november 2019
Bron: Nadie Reyhani en aflevering 497 van Podium 107.1
Foto's: Dave Hammelburg
Techniek: Patrick Schalkwijk
RPL FM