Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Mystic Dreams                             
Mystic Dreams is sinds 2013 het solo-project van Nico Pauwels. Hij speelt Engelstalige nummers waarbij hij zichzelf begeleid op gitaar. Na een verleden waarin hij in rock en metalbandjes speelde, was het een bijzondere stap voor hem om solo aan de slag te gaan. Zijn repertoire groede echter snel. Nico is afkomstig uit Belgie (Gent), waar hij veel live heeft gespeeld, maar het afgelopen jaar begint hij de podia in Nederland te verkennen. Hij heeft een bijzondere band met het publiek in Nederland. Hij is steeds succesvoller in het vinden van geschikte podiumplekken.
Nico heeft in het najaar van 2018 een Europese tour op de planning staan. Hij reist als support-act van de Amerikaan Lonnie Miller mee door BelgiŽ, Nederland, Duitsland, Luxemburg, Frankrijk, Spanje, Portugal en ItaliŽ. Daarnaast is hij momenteel druk bezig met het schrijven van nieuwe nummers voor een toekomstige EP.

 
Het bezoek aan Podium 107.1
Op 1 september was het team van Podium 107.1 apetrots: na het bezoek van de Belgische artiest The Monotrol Kid in augustus, was Mystic Dreams de tweede Belgische artiest die in de RPL studio's wilde komen spelen. Zanger Nico keek uit naar zijn bezoek aan Nederland en hij nam zijn volgers op de social media uitgebreid mee in zijn reis naar Woerden. Hij was behoorlijk onder de indruk van de gezellige stad. Nico zorgde voor veel gezelligheid in de studio en hij stortte zich met 200% op zijn optreden. Na de laatste noten moest hij even bijkomen, om vervolgens nog een stuk van het optreden van IBROW mee te maken (de act die na hem op het podium stond). 
 
Het item met Mystic Dreams
Beluister hieronder het hele item met Nico, inclusief de drie live nummers. Aan het begin van het item geeft hij antwoord op een lastige vraag: welke drie dingen moeten de luisteraars van hem weten om een goed beeld van hem te krijgen? Vervolgens wordt in het interview een reis door de tijd gemaakt, beginnend bij de middelbare schooltijd en eindigent bij zijn meest recente plannen. Er wordt langere tijd stil gestaan bij het jaar 2013, waarin Nico officieel van start ging met zijn project Mystic Dreams. Uiteraard komt Nico's voorliefde voor Nederland voorbij. Zou hij het zien zitten om zich helemaal in Nederland te gaan vestigen? Beluister het item om zijn antwoord te horen!
(door een technische storing is de kwaliteit van het tweede live-nummer niet optimaal)
 


 


1 september
2018

Op deze datum was Mystic Dreams te gast in ons programma. De nummers "Where do I go now", "Travelling man" en "If there is love" werden live gespeeld.
 

Meer Mystic Dreams?
Volg hem op Facebook!

 Tekst: September 2018
Bron: Mystic Dreams en aflevering 439 van Podium 107.1
Foto's: Dave Hammelburg
Techniek: Chris van Leeuwen en Marco van der Meer
RPL FM