Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Myllie Tunes
Myllie Tunes, onder andere bekend van het tv-programma 'De Beste Singer-Songwriter van Nederland', is vaak bewapend met haar gitaar en vaak genoeg een gekleurde bandana. Ze reist als een echte troubadour de podia af.
De Bredase singer-songwriter heeft een unieke rauwe luide stem, en je herkent haar door haar ietwat nonchalante, maar muzikaal gitaarspel.
Myllie's muziek schommelt van poppy nummertjes tot rauwe Mississippi Delta blues, en vaak genoeg sleept ze je mee terug naar een New Orleans jaren dertig sfeertje.
Ze is niet bang voor foute covers en 'cheesy' liefdesliedjes, en ze blaast graag iedereen omver met haar sterke stem. Het is duidelijk.. haar laatste noten zijn nog lang niet gezongen.

 
Het bezoek aan Podium 107.1
Myllie nam tijdens haar bezoek aan het programma een grote groep fans mee, die het item met Myllie in z'n geheel meemaakten. Een vriendin van Myllie had haar camera meegenomen, omdat ze Myllie al een halfjaar volgt voor het maken van een documentaire over haar. Fragmenten uit het bezoek aan de RPL studio's komen mogelijk voorbij in die documentaire.
Myllie speelde drie nummers, waaronder één cover ("My life will be better someday"). Tijdens de uitzending kwam ze in contact met Writersday, de singer-songwriter die na haar de singer-songwriterstage betrad.
 
Het item met Myllie
Beluister hieronder het hele item met Myllie, inclusief de drie live nummers. In het interview komt naar voren hoe Myllie ooit in een moeilijke periode begon met gitaarspelen. Ook komt ter sprake dat ze het moeilijk vindt om op één plek te blijven, maar nu een thuisbasis gevonden heeft in Breda. Het grootste gedeelte van het interview is gewijd aan haar muziek. 

 


16 januari

2016


Op deze datum was Myllie Tunes te gast in ons programma. De nummers "My life will be better someday", "Do it yourself" en "Poison in my cup" werden live gespeeld.
 

Meer Myllie?
Volg Myllie op Facebook!Tekst: januari 2016
Bron: Myllie Tunes en aflevering 288 van Podium 107.1
Techniek: Chris van Leeuwen
RPL FM