Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Ms. Florentine                              
Ms. Florentine (Floor Reuser) is een singer-songwriter uit Den Haag. Jarenlang speelde ze alleen op haar kamer, zonder haar nummers aan de buitenwereld te laten horen. Geďnspireerd door artiesten als Brandi Carlile, Juliette Lewis en The White Stripes ging ze op zoek naar haar eigen geluid. Anderhalf jaar geleden besloot ze haar muzikale carričre een serieuze boost te geven. Een aantal vrienden stimuleerden haar om op te treden tijdens open mic avonden. Niet geheel zonder succes: optredens bij radiostations en cafe's in Den Haag volgden. In het voorjaar van 2017 was Floor mede-organisator van 'Garden Sessions'; intieme optredens van muzikanten in stadstuinen. Ook zelf trad ze hier op met haar eigen muziek. Na de succesvolle start van dit kleine evenement werd besloten dat de 'Garden Sessions' een vervolg krijgen.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Floor had publiek meegenomen naar de studio, namelijk een vriendin met haar hondje Eros. Floor ziet Eros als haar petekindje. Het hondje betoverde het hele team, dat bijna alleen maar op het hondje gefocust was! Tijdens het optreden luisterde iedereen echter met open mond naar de mooie nummers van Floor. Ook de hond keek tevreden toe. Tijdens de uitzending kwam Floor in contact met singer-songwriter Minstrel, die interesse toonde in de Garden Sessions die zij organiseert. Na haar optreden bleef ze nog even hangen in de studio om een deel van Minstrel's optreden mee te maken.
 
Het item met Ms. Florentine
Beluister hieronder het hele item met Ms. Florentine, inclusief de live-nummers. Aan het begin van het interview geeft Floor aan welke drie belangrijke dingen de luisteraars van haar moeten weten. Vervolgens wordt haar muzikale carričre stap voor stap doorlopen, beginnend bij haar kindertijd. Ook vertelt Floor uitgebreid over de succesvolle 'Garden Sessions', die ze mede organiseert. Aan het einde van het gesprek doet ze ook iets uit de doeken over haar dagelijkse werk en haar toekomstplannen: zou ze het Conservatorium willen doen, of toch niet?


 

20 mei

2017


Op deze datum was Ms. Florentine te gast in ons programma. Ze speelde de nummers 'Ode', 'Cry' en 'Untitled' live.
 

Meer Ms. Florentine?
Volg haar op Facebook!

Tekst: Floor Reuser en aflevering 377 van Podium 107.1
Onderste foto: Dave Hammelburg
Techniek: Patrick Schalkwijk