Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Mountaineer
Mountaineer is het project van Marcel Hulst uit Amsterdam. Marcel is bekend als frontman van de formatie 'Maggie Brown', maar in 2014 besloot hij om een soloplaat op te nemen met producer Auke van der Wielen. In 2015 verscheen het debuut '1974', een overwegend akoestische plaat, aangevuld met synths, lapsteel, piano en percussie. De plaat laat zich niet vatten in n genre. Indie, singer-songwriter, folk, Americana-invloeden zijn hoorbaar, maar uiteindelijk is het de melancholie die de boventoon voert.
Het jaar 2015 werd een mooi jaar voor Mountaineer: hij werd geselecteerd voor de Popronde, waardoor hij op verschillende plaatsen in Nederland kon optreden. De verwachting is dat er in 2016 weer een plaat verschijnt van Maggie Brown.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Mountaineer treedt meestal op met zijn band, maar vandaag gaf hij een intiem solo-optreden in de RPL studio's. Mountaineer speelde twee nummers op gitaar en n op de ukelele.  Er werd niet alleen goed geluisterd in de regio Woerden: er kwamen berichten van fans uit Amsterdam, Ede en Drenthe. En luisteraar vroeg wanneer Mountaineer weer eens een optreden in de laatstgenoemde provincie zou geven. Na de uitzending was programmamaker Maarten de trotse eigenaar van een exemplaar van de debuutplaat 'Mountaineer' op vinyl. Het mooie artwork viel direct bij hem in de smaak en de plaat werd direct na de uitzending opgezet.
 
Het item met Mountaineer
Beluister hieronder het hele item met Mountaineer, inclusief de drie live nummers. In het interview wordt kort gesproken over de formatie 'Maggie Brown', maar gaat het vooral om het solowerk van Mountaineer en de debuutplaat '1974'. Ook wordt er teruggeblikt op de Popronde. Twee luisteraars stellen verrassende vragen!
 

 

 


5 maart

2016


Op deze datum was Mountaineer te gast in ons programma. De nummers "Vessel", "Kowloon" en "Mountaineer" werden live gespeeld.
 

Meer Mountaineer?
Volg Mountaineer op Facebook en klik hier om naar zijn website te gaan!
Het artwork van de plaat '1974'.


Tekst: maart 2016
Bron: Mountaineer in aflevering 319 van Podium 107.1
Techniek: Rens van Bemmel - RPL FM