Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Moon van Bakelen                               
Moon van Bakelen, een 25-jarige zangeres uit Zeewolde, lanceerde op 13 september haar eerste single ‘Fearless’. Deze song is haar eerste eigen geschreven nummer. ‘Fearless’ is geschreven toen ze 16 jaar jong was. Voor Moon heeft haar single een bijzondere betekenis omdat zij tijden heeft gekend dat ze angsten had, maar deze heeft overwonnen. Met ‘Fearless’ hoopt ze luisteraars te helpen dat je krachtig kunt zijn en dat je sterker bent dan alles wat er op je pad komt. De single ‘Fearless’ is een productie van producenten Fanuel Coenraad en Jules Dekker en geschreven door Moon van Bakelen. De single is uitgebracht door Lapanouse Music en is wereldwijd beschikbaar via alle gangbare download- en streamingdiensten waaronder Spotify, Itunes & Apple Music, Google Play, Youtube, e.v.a. In 2020 hoopt Moon nieuwe eigen nummers uit te brengen en veel op te treden. Moon is een veelzijdige zangeres die naast haar eigen singer-songwriterwerk shows verzorgt bij Center Parcs en een duo vormt met Elsa Mentink.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Moon bracht een bezoek aan Podium 107.1 met gitarist Danny Moons. Het duo was positief verrast toen ze de mooie accommodatie van RPL te zien kregen. Het duo bracht veel gezelligheid in de studio. Ze kwamen in contact met zangeres Tessa Josephina, die direct na hen een optreden zou geven. Moon liet meerdere kanten van zichzelf zien door de combinatie van het eigen nummer dat ze speelde en de twee totaal verschillende covers die ze zong.  Moon schreef aan het einde van de uitzending mooie woorden in het gastenboek: 'Bedankt voor de gezelligheid, de goede zorgen en natuurlijk dat we hier mochten zijn! We hebben genoten!'
 
Het item met Moon
Beluister hieronder het hele item met Moon van Bakelen, inclusief de drie live-nummers. Tijdens het interview loopt programmamaker Maarten Verduijn de verschillende muzikale bezigheden van Moon langs, zoals haar opleiding die meer gericht is op het musicalvak, haar shows bij Center Parcs, het duo dat ze vormt met Elsa Mentink en uiteraard haar solowerk. Een groot deel van het gesprek gaat over de debuutsingle 'Fearless'. In hoeverre voelt dit nummer (dat ze op zestienjarige leeftijd schreef) anno 2019 nog actueel? Aan het einde van het interview kijkt Moon naar de toekomst. Wat zijn haar plannen voor 2020? Kunnen we nog meer eigen materiaal verwachten?


 

7 december
2019

Op deze datum was Moon van Bakelen te gast in ons programma. Ze speelde de nummers 'Nothing breaks like a heart', 'Fearless' en 'Big yellow taxi' LIVE.
 

Meer Moon?
Volg haar op Facebook en klik hier om naar haar website te gaan!Tekst: december 2019
Bron: Moon van Bakelen en aflevering 502 van Podium 107.1
Foto's: Dave Hammelburg
Techniek: Chris van Leeuwen