Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
The Mockingbirds                     
The Mockingbirds zijn een duo uit Amersfoort, bestaande uit Samantha Maddocks (zang en piano) en Artwin Kreekel (zang, gitaar, piano en mandoline). In de herfst van 2014 presenteerden ze hun debuutalbum 'Different days'. Sinds die presentatie lijkt er geen moment te zijn waarop ze niet met muziek bezig zijn. Het duo staat bijna wekelijks op het podium of maakt haar opwachting in radio-uitzendingen op of evenementen. Ook treden The Mockingbirds regelmatig op in het buitenland. Zo stonden ze al op podia in Londen, Dublin, Newcastle upon Tyne, Oxford, Brighton en Portsmouth. Het Verenigd Koninkrijk en Ierland zijn landen waar de muzikale partners een speciale band mee voelen.
In februari 2017 zag het tweede album van The Mockingbirds het levenslicht, genaamd 'See another day'. Het duo staat niet stil en is alweer bezig met het schrijven van nummers voor een derde plaat.
Samantha en Artwin treden niet alleen als duo op. Ze staan ook regelmatig op het podium met een band, waarbij ze aangevuld worden door een bassist en een drummer.

 
Het bezoek aan Podium 107.1
The Mockingbirds werden in 2016 en 2017 door verschillende artiesten getipt voor een optreden. Op 26 augustus was het zover en reisden Sam en Artwin naar Woerden voor een bezoekje aan Podium 107.1. Ze waren niet geheel onbekend in Woerden: in het verleden hadden ze al eens opgetreden in 't Bierhuys. Na de uitzending schreven Sam en Artwin in het gastenboek dat een bezoekje aan Podium 107.1 voelde als een bezoekje aan familie. Een groter compliment kon het team niet krijgen!
 
Het item met The Mockingbirds
Beluister hieronder het hele item met The Mockingbirds, inclusief de drie live nummers. In het interview wordt een kleine biografie neergezet van de band. Aan het begin vertellen Sam en Artwin over hun eerste kennismaking en over hoe ze van collega-muzikanten zijn uitgegroeid tot een stel. Hun beide albums 'Different days' en 'See another day' komen allebei ter sprake, evenals de vele optredens die ze hebben gegeven. Het duo werd verrast door een mailtje van een bekende, die het volgende schreef: 'Niet alleen muzikaal maar ook als stel zijn Sam en Artwin prachtige lieve mensen! Wat fantastisch om ze nu bij jullie op de radio te horen!'
Aan het einde vraagt programmamaker Maarten Verduijn wat de link is van Sam en Artwin met de band Hanson, die in de jaren '90 een hit had met 'Mmmbop'. Luister naar het verrassende antwoord! Na het interview draaide hij speciaal een nummer van Hanson.
 

 


26 augustus
 2017

Op deze datum waren The Mockingbirds te gast in ons programma. De nummers "Bright lights", "True North" en "See another day" werden live gespeeld.
 

Meer Mockingbirds?
Volg hen op Facebook en klik hier om naar hun website te gaan.

Tekst: augustus 2017
Bron: The Mockingbirds en aflevering 389 van Podium 107.1
Techniek: Marco van der Meer en Chris van Leeuwen - RPL FM