Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Mirjam Zuiderveld
Mirjam Zuiderveld is jarenlang op verschillende manieren met muziek bezig geweest. In 2011 ging de solocarrière van Mirjam Zuiderveld
officieel van start toen ze de allereerste Ab Sligter Award uitgereikt kreeg in muziekcafé de Amer in Drenthe voor haar zelfgeschreven nummer ‘Rush’. De jury van muziekcafé de Amer prees Mirjam om de eenheid tussen het nummer, het achterliggende verhaal en het gevoel dat ze wist over te brengen. 
Sindsdien heeft Mirjam een repertoire aan eigen nummers en is ze al op vele podia te zien en te horen geweest. Zo trad ze onder andere op voor RTV Drenthe, Radio Noord en werd één van haar nummers gebruikt voor de tentoonstelling Nordic Art in het Groninger Museum. 
Muziek is Mirjams passie, haar manier om gevoel te uiten en te delen. Teksten moeten een betekenis hebben en muziek moet gevoel weten over te brengen om mensen te kunnen ontroeren. In 2012 presenteerde Mirjam haar eerste solo-EP ‘Locked’ in café ‘t Keerpunt in Spijkerboor. Tijdens deze presentatie werd Mirjam begeleid door gitarist Pieter Nanuru. Sinds de EP-release hebben Pieter en Mirjam al vele optredens samen verzorgd.

 
Het bezoek aan Podium 107.1
Mirjam kwam rechtstreeks uit Groningen naar de RPL studio's, samen met gitarist Pieter Nanuru. Voor de crew van Podium 107.1 was het even spannend of Mirjam wel kon komen: het Noorden van Nederland werd ten tijde van het optreden namelijk geteisterd door flinke ijzel. De problemen met het weer bleken echter geen probleem te zijn voor Mirjam.
Mirjam en Pieter gaven een indrukwekkend optreden in de studio. Tijdens het bezoek in Woerden maakte Mirjam contact met de band Knives, die in dezelfde uitzending een optreden gaf. Er hing een gezellige sfeer in de studio, wat terug te horen was in de uitzending. Plannen voor een volgend bezoek van Mirjam worden gesmeed!

 
Het item met Mirjam
Beluister hieronder het gehele item met Mirjam Zuiderveld. In het interview vertelt Mirjam onder andere het allereerste nummer dat ze ooit schreef en over de Ab Sligter Award die ze in 2011 uitgereikt kreeg. Ook komt het verhaal van de eerste kennismaking met Pieter aan bod.

   


9 januari

 2016


Op deze datum was Mirjam Zuiderveld te gast in ons programma. De nummers "Rush", "Hold on to you" en "Don't let go" werden live gespeeld.
 


Meer Mirjam?

Volg Mirjam via haar website of op Facebook!Pieter Nanuru en Mirjam Zuiderwijk.
Foto: Peter BronsTekst: januari 2015
Bron: Mirjam Zuiderveld en aflevering 311 van Podium 107.1
Techniek: Yannick Croiset, Rens van Bemmel en Chris van Leeuwen
RPL FM