Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Minstrel                                        
Minstrel (Dherl Deekman) is een singer-songwriter uit Amsterdam. Als kind groeide hij op in Paramabo, om vervolgens naar Nederland te verhuizen. Deze overstap ging hem gemakkelijk af. In 2008 verscheen zijn debuutplaat  'City Blues'. Minstrel verkent met "City Blues" de ups en downs van het stadse leven. Waarom stadsverhalen? Nederland zit in een transitie. Verhoudingen die in het verleden onwaarschijnlijk duidelijk waren, zijn volgens Minstrel als sneeuw voor de zon verdwenen. Er is heel veel spanning in de samenleving en er is sprake van een dramatische polarisatie. Volgens Minstrel is er nu een punt bereikt, dat niemand meer naar elkaar luistert. Minstrel voelt dezelfde de pijn als een ieder. Hij herkent zichzelf niet meer in het Nederland dat hij koesterde als zijn vaderland. Waar moet deze samenleving heen? Dit alles heeft Minstrel samengepakt in een anderhalf uur durende muziekshow. Met zijn ukulele, keytar en loopstation geeft hij zijn emotie weer in Engelstalige nummers en Nederlandstalige gedichten, toedrachten en raps. Minstrel geeft de toeschouwer een kijk in zijn wereld, met alle ups and downs die daarbij horen. Met thema’s als racisme; volwassen worden; liefde; omgaan met de dood en de zorg(en)staat.
Na 'City Blues' heeft in 2015 het album 'Tree of love' uitgebracht. Hij zit niet stil: hij heeft het plan om met zijn theatertour heel Nederland te verkennen!

 
Het bezoek aan Podium 107.1
Minstrel was de hele middag aanwezig bij de uitzending van Podium 107.1. Ook kwam hij in contact met singer-songwriter Ms. Florentine, die hem wist te interesseerde voor het evenement 'Garden Sessions', dat in Den Haag georganiseerd wordt. Minstrel wist te boeien met zijn verhaal en hij maakte indruk met zijn nummers op ukelele. Het viel programmamaker Maarten Verduijn direct op dat Minstrel het instrument anders bespeelde dan hij ooit gezien had.
 
Het item met Minstrel
Beluister hieronder het hele item met Minstrel, inclusief de live-nummers. Aan het begin van het interview vertelt hij over zijn jeugd in Paramaribo en over de liedjes die in zijn hoofd komen als hij terugdenkt aan vroeger. Ook komen zijn maatschappijkritische teksten naar voren (en de manier hoe er door andere mensen op gereageerd wordt). Tijdens het interview viel Minstrel's veelzijdigheid op: muzikant, pedagoog, vader en stadsmens. Hij bleek een bijzondere artiest te zijn die de luisteraar stof tot nadenken gaf.


 

20 mei

2017


Op deze datum was Minstrel te gast in ons programma. Hij speelde de nummers 'Under the sun', 'A journey of a thousand miles' en 'Home sweet home' live.
 

Meer Minstrel?
Volg hemop Facebook en klik hier om naar zijn site te gaan.Tekst: Minstrel en aflevering 377 van Podium 107.1
Onderste foto: Dave Hammelburg.
Techniek: Patrick Schalkwijk