Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Mind the Mill                     
Songwriter en multi-instrumentalist Pieter Molenaar stuitte in zijn zoektocht naar een passende stem per toeval op zijn nicht Jerney die ook op zoek bleek te zijn naar een nieuw muzikaal avontuur. Het tweetal besloot samen te gaan schrijven. Hun eerste gezamenlijke nummer 'Comfort Zone' kwam direct onder de aandacht bij radiomakers en kreeg een plekje in de Indie XL Chart.
Onder de naam “Mind the Mill” werd besloten om een volledig album te gaan schrijven en eind 2017 werd begonnen met het opnemen van 10 tracks in de Amsterdamse Americain studio. Het album zal eind 2018/begin 2019 gaan verschijnen. Voorafgaand aan de release van dit album verschijnt in september het filmische nummer “September Flower”. Licht jazzy klanken, galmende pauken en trippy gitaar-patronen vormen het decor achter de bitter zoete vocals. Op het komende album wordt het duo bijgestaan door enkele gastmuzikanten.
Jerney en Pieter hebben veel ervaring op muziekgebied. Pieter is actief in de band First E en Jerney is actief geweest in meerdere bandjes. Momenteel tourt ze langs verschillende theaters voor een Eva Cassidy-tribute.

 
Het bezoek aan Podium 107.1
Het duo Mind the Mill timmert pas sinds kort aan de weg. Jerney en Pieter hebben de opnames van een album afgerond, maar hun optreden bij Podium 107.1 zou hun eerste gezamenlijke optreden in het openbaar zijn. Dat ze pas net gestart zijn, bleek ook uit het feit dat hun gloednieuwe Facebookpagina nog maar één volger had: programmamaker Maarten Verduijn! Pieter feliciteerde hem met dit heugelijke feit, wat door Jerney op foto werd vastgelegd en op Facebook werd geplaatst. Het optreden viel in de smaak. De aanwezigen in de studio waren onder de indruk van de combinatie van Jerney's stem, het donkere geluid van Pieter's elektrische gitaar en de bodem die gecreëerd werd door samples.
 
Het item met Mind the Mill
Beluister hieronder het hele item met Jerney en Pieter, inclusief de drie live nummers. Aan het begin van het item stellen Jerney en Pieter elkaar voor aan de luisteraars en vertellen ze hoe ze met elkaar in contact zijn gekomen. De twee muzikanten zijn achterneef/achternicht van elkaar, maar tot voor kort hadden ze geen contact met elkaar. Het tweetal vertelt tijdens het interview over het ontstaan van hun debuutalbum, hun manier van samenwerken en de muzikale ervaring die ze hebben buiten Mind the Mill. Tijdens het interview doen zich een aantal hilarische momenten voor, waarbij Maarten informatie over Mind the Mill presenteert die Jerney niet kent! Aan het einde verelt Jerney nog iets over haar Eva Cassidy-tribute en vertelt Pieter nog iets over de band First E.


29 september 2018

Op deze datum was Mind the Mill te gast in ons programma. De nummers "September flower", "One last kiss" en "North" werden live gespeeld.
 

Meer Mind the Mill?
Volg het duo op Facebook!


 


Tekst: september 2018
Bron: Mind the Mill en aflevering 438 van Podium 107.1
Foto's: Maarten Verduijn
Techniek: Chris van Leeuwen en Marco van der Meer - RPL FM