Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Mikky Zomerdijk                                   
Mikky Zomerdijk is zangeres, songwriter, componist, coach, dichter, tekstschrijver, productieleider, muziekrecensent en nog maar 24 lentes jong. Als artiest begeleidt ze zichzelf op akoestische-, elektrische gitaar of piano. Mikky is hard aan de weg aan het timmeren en verdiept zich in vele aspecten in de kunstwereld. Zo won ze in 2012 met haar nummer “Whisper to the sea” de Music&Voice prijs van Diversity day en in 2013 de singer-songwriter contest in Heerhugowaard waardoor ze het voorprogramma van Chip Taylor mocht verzorgen in Cool. In februari 2015 heeft ze haar eerste ep uitgebracht, “Whisper to the sea” genaamd en op 8 juni 2016 studeerde ze af aan het Conservatorium Rotterdam met een volledig eigen show genaamd “One”. Hiermee won ze in juni 2016 de Rabobank Jong Talent Cultuurprijs. Na haar afstudeershow opende ze samen met Jitse Tilman een eigen muziekschool in Schoonhoven, “Silver Sound Studio” genaamd, en bouwt ze verder aan een professionele studio om daar haar volgende singles, ep’s en albums op te nemen. Met haar veelzijdige stem, sterke liedjes en gevarieerd repertoire blijft u geboeid luisteren naar deze bijzondere artiest! 
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Mikky reageerde enthousiast op de uitnodiging om te komen spelen in Podium 107.1. Ze zag het bezoek aan de RPL-studio's als uitgelezen mogelijkheid om drie van haar nieuwste nummers te presenteren aan het luisterend publiek. Tijdens de uitzending kreeg Mikky niet alleen mailtjes van luisteraars, maar ook van enthousiaste familieleden die haar een hart onder de riem staken.
Tijdens het verblijf in de studio bleken Mikky, Amé en Jitse prettig gezelschap te zijn. Ze toonden interesse in de studio en ze gingen mee in de humor van het team van Podium 107.1. Vlak voor de uitzending plaatsten ze een komische foto op Instagram, waarop de drie muzikanten van instrument wisselenden. Zangeres Mikky kwam de foto naar voren als een getalenteerde bassiste!
 
Het item met Mikky
Beluister hieronder het hele item met Mikky, inclusief de drie live nummers. Aan het begin van het item stelt Mikky haar bandleden Amé en Jitse voor en vertelt ze hoe ze met deze twee muzikanten in contact kwam. Vervolgens worden een aantal hoogtepunten uit haar muzikale carrière aangestipt, zoals haar eerste single, haar afstudeershow van Codarts in Rotterdam en de plannen voor meer eigen muziek. Programmamaker Maarten Verduijn confronteert Mikky met een aantal moeilijke vragen. Zo vraagt hij onder andere op welke prestatie uit haar muzikale carrière ze het meest trots is. Aan het einde vertelt Mikky over haar plannen om een eigen studio te bouwen.
 


6 oktober
2018

Op deze datum was Mikky Zomerdijk te gast in ons programma. De nummers "Warning sign", "Balancer" en "The Columnist" werden live gespeeld.
 

Meer Mikky?
Volg haar op Facebook en klik hier om naar haar website te gaan!

 

Tekst: oktober 2018
Bron: Mikky Zomerdijk en aflevering 444 van Podium 107.1
Foto's: Maarten Verduijn
Techniek: Patrick Schalkwijk en Marco van der Meer.
RPL FM