Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Michel Ebben
Een songwriter, verhalenverteller & fotograaf; altijd onderweg met zijn gitaar, verslaafd aan schrijven en meestal in gezelschap van zijn camera! Michel houdt van reizen, ziet de mooie kanten van melancholie en ontdekt altijd weer nieuwe verhalen in eenzame woorden…”
Michel is een live performer die je zelden tegen komt; intens, oprecht, rauw en met een randje humor. Een onmiskenbaar eigen sound met een dijk van een stem, beïnvloed door muziek van vroeger tot nu. Altijd op ontdekkingsreis, zwervend van folk tot blues en van country noir tot Americana.
Michel is bekend van de band 'Gravel Town', maar hij timmert ook solo aan de weg. In juli 2016 is zijn solo-single 'Emma's Diary' verschenen. Momenteel werkt Michel aan een album, waar zo'n 35 gastmuzikanten aan mee hebben gewerkt.

 
Het bezoek aan Podium 107.1
Michel was al een bekende van ons programma, omdat hij in het najaar van 2014 een bezoekje aan Podium 107.1 had gebracht met zijn band 'Gravel Town'. Michel kwam enthousiast de studio binnen, omdat hij had genoten van de wandeling van het Woerdense station naar de RPL studio's. Hij plaatste een mooie sfeerimpressie van Woerden op zijn Facebookpagina. Michel bleef na de uitzending hangen voor een fotoreportage van huisfotograaf Dave Hammelburg. Plannen voor een nieuw bezoek aan Podium 107.1 met zijn band 'Gravel Town' werden gesmeed.
 
Het item met Michel
Beluister hieronder het hele item met Michel, inclusief de drie live nummers. In het interview vertelt Michel over zijn rol als verhalenverteller. Aan het begin van het interview komt op een leuke manier naar voren hoe Michel als kind in aanraking kwam door middel van de bandrecorder en microfoon van zijn vader. Uiteraard komen ook zijn recente activiteiten aan bod: zijn nieuwe single, het album waar Michel mee bezig is en zijn activiteiten voor de Nederlandse Lever Patiëntenvereniging.

 

 


16 juli

2016


Op deze datum was Michel Ebben te gast in ons programma. De nummers 'Got to go', 'Maria's Last Tango' en 'In my Kingdom' werden live gespeeld.


Meer Michel?

Zet de website www.michelebben.com
in je favorieten en volg Michel op Facebook.
Tekst: juli 2016
Bron: Michel Ebben en aflevering 336 van Podium 107.1
Techniek: Chris van Leeuwen;
Foto's: Dave Hammelburg
RPL FM