Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Meneer Schurk                       
Meneer Schurk is een singer-songwriter duo bestaand uit Simon van den Hurk (25) en David Schram (24). Met hun eigen repertoire willen zij het publiek mee op reis nemen in hun gedachten. Met piano, gitaar, trompet en zang raken ze de gevoelige snaar. Het eigen werk wordt afgewisseld met populaire covers, zoals Budapest (George Ezra), Nergens goed voor (De Dijk) en In my place (Coldplay). Het repertoire van Meneer Schurk bestaat voornamelijk uit Nederlandstalige, maar ook uit Engelstalige nummers. In de bandnaam 'Meneer Schurk' smelten de achternamen van Simon en David in elkaar samen. Het tweetal treedt steeds vaker op in de regio van Eindhoven. In 2017 speelden ze op de Dag van de Kampvuurmuzikant en wonnen ze de eerste prijs bij de muziekwedstrijd. Meneer Schurk heeft voldoende plannen voor de toekomst: in 2018 hopen ze naar buiten te treden met een EP of een volledig album.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
David en Simon brachten een bezoek aan de Oudejaarsuitzending van Podium 107.1. Ze kwamen uit Eindhoven en Etten-Leur gereden om een bezoekje te brengen aan Woerden. Al tijdens de soundcheck was het publiek in de studio onder de indruk van de meerstemmige zang van het duo en de sterke teksten. Ook door luisteraars werd er enthousiast gereageerd. Opvallend was dat het tweetal elkaar goed aanvult: Simon schrijft graag over maatschappelijke teksten waarmee hij een boodschap wil uitdragen, terwijl David meer zijn gevoel laat spreken. Beide doelen zijn bereikt tijdens het bezoek aan de RPL studio's!
 
Het item met Meneer Schurk
Beluister hieronder het hele item met Meneer Schurk, inclusief de live-nummers. Aan het begin van het item vertellen David en Simon hoe ze elkaar hebben leren kennen. Vervolgens wordt uitgebreid aandacht besteed aan de muzikale ontwikkeling van hen allebei: hoe zag hun jeugd eruit en uit welk onderdeel van muziek maken halen ze de grootste kick? Aan het einde worden toekomstplannen besproken. Simon vertelt hoe hij tijdens zijn studie aan de SPH een project wil starten waarin muziek en psychiatrie samenkomen. Daarnaast komt hij met een idee voor Meneer Schurk dat hij nog niet met David besproken heeft: hij zou weleens optredens willen geven in de gevangenis. Hoe reageert David daarop?
 


30 december

2017


Op deze datum was Meneer Schurk te gast in ons programma. Het duo speelde de nummers 'Als ik er vandoor ga', 'Het is over' en 'Puur hout' live.
 

Meer Meneer Schurk?
Volg hen op Facebook en klik hier om naar hun website te gaan!

Tekst: Meneer Schurk en aflevering 407 van Podium 107.1 - Onderste foto: Dave Hammelburg - Techniek: Chris van Leeuwen, Patrick Schalkwijk en Marco van der Meer.