Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Melodictive                        
Melodictive (Melchior Bornhijm, 1976) is een singer-songwriter uit Hilversum. Hij is geboren en getogen in Loosdrecht. Zijn interesse voor muziek werd getriggerd toen hij tien jaar oud was en een verzamelalbum van Elvis Presley ontdekte. De tienjarige Melchior ging helemaal op in de muziek van Elvis, waarbij hij zich gedwongen voelde om mee te zingen en dansen op de nummers. Op jonge leeftijd zong hij dagelijks met zijn broer tijdens de afwas. Op dat moment kon hij zich nog niet bedenken dat zijn muzikale activiteiten op latere leeftijd serieuzere vormen zou gaan aannemen.
Toen Melchior 25 jaar was, kocht hij een gitaar. Hij sloot zich aan bij de band 'The Kelly's', waarvan hij (mede-)frontzanger en gitarist werd. Aan het begin van zijn muzikale carrière was het een worsteling voor hem om het podium op te gaan, maar inmiddels voelt hij zich daar steeds meer thuis. Naast zijn bandwerkzaamheden en zijn solo-activiteiten als 'Melodictive', is Melchior ook onderdeel van het duo 'Mellot'. Hij begint steeds meer zijn eigen stijl te ontwikkelen en zijn repertoire groeit met de dag. Houd hem in de gaten!

 
Het bezoek aan Podium 107.1
Melchior kwam vanuit Hilversum om een bezoek te brengen aan de RPL-studio's. Vanwege een aanstaande verbouwing en wegwerkzaamheden leek hij te belanden in een chaos. Al snel bleek dat er in de chaos toch overzichtelijke radio gemaakt te kunnen worden. Melchior liet met zijn live-nummers drie uiteenlopende kanten van zich zien. Programmamaker Maarten Verduijn was het meest enthousiast over zijn eigen compositie 'Free', waarmee de set op de radio werd afgesloten. Dat zijn muziek een goede soundtrack bij het zomerse weer was, bleek uit de enthousiaste reacties die binnenkwamen van luisteraars op dakterrassen en boten. Aan het einde van de uitzending smeedde Melchior met Maarten een plan om in het najaar nog eens langs te komen met zijn band. Blijf de agenda op de site in de gaten houden!
 
Het item met Melodictive
Beluister hieronder het hele item met Melodictive, inclusief de drie live nummers. Aan het begin van het item komt de kindertijd van Melchior ter sprake. Wat waren zijn eerste muzikale herinneringen en waar kwam zijn interesse in de muziek van Elvis vandaan? Vervolgens komen de eerste serieuze stappen als singer-songwriter en als bandlid van 'The Kelly's' aan bod. Melchior vertelt over zijn toevallige kennismaking met de leden van de band. Aan het einde vertelt hij over zijn toekomstplannen.
 


14 juli
2018

Op deze datum was Melodictive te gast in ons programma. De nummers "Foxy lady", "I will" (eigen interpretatie van een nummer van Radiohead) en"Free"  werden live gespeeld.
 

Meer Melodictive?
Volg hem op Facebook! 
 
Tekst: juli 2018
Foto's: Dave Hammelburg
Bron: Melodictive en aflevering 434 van Podium 107.1
Techniek: Chris van Leeuwen - RPL FM