Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Mel@nie                      
Melanie Reindertsen ('Mel@nie’) is een singer-songwriter die zowel Nederlands- als Engelstalige pop- en luisterliedjes maakt. Van kinds af aan was ze te vinden op een podium. Zingen is altijd al een grote passie van haar geweest. Bij Kunstbende begon haar avontuur als singer-songwriter. Sindsdien heeft ze zich verder ontwikkeld in het schrijven van liedjes, waarbij ze zichzelf begeleidt op gitaar, ukelele en piano. Sinds haar deelname aan de online talentenjacht 'Giels Talentenjacht' van Giel Beelen, waar ze tot de laatste twintig kwam, is de snaar geraakt. Vanaf die tijd schrijf Melanie nummers, treedt ze op tijdens festivals en verzorgt ze huiskamerconcerten. In 2018 stond Melanie op de Uitmarkt, samen met acht andere talenten en Karin Bloemen. Momenteel is ze bezig met het maken van nieuwe muziek en het verzorgen van optredens. Haar debuut-EP wordt verwacht in 2019.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
In de winter van 2019 liepen drie talentscouts van Podium 107.1 in IJsselstein, waar ze tegen een optreden van Melanie aanliepen. Ze waren direct onder de indruk van haar prachtige stemgeluid en haar enthousiaste verschijning. Programmamaker Maarten Verduijn kreeg van de scouts een dringend verzoek om de zangeres zo snel mogelijk uit te nodigen. Zo gezegd zo gedaan! Op 16 maart kwam Melanie langs in Woerden, waarbij ze haar optreden uitgebreid promootte op de social media. Ze voelde zich thuis in de studio. In het gastenboek schreef ze: 'Wat een lieve mensen zijn jullie en wat een warm welkom! Voelde me gelijk al helemaal thuis'. Het team van Podium 107.1 smeedde direct een plan om op 31 maart een bezoek te brengen aan de EP-release van Melanie in de Partner in Nieuwegein.
 
Het item met Mel@nie
Beluister hieronder het hele item met Melanie, inclusief de drie live-nummers. Aan het begin van het interview schetst ze een beeld van haar kindertijd en van de eerste keer dat ze op het podium stond. Ook komt haar deelname aan Giel's Talentenjacht uitgebreid aan bod. Melanie heeft opgetreden met Karin Bloemen en ze volgt workshops bij haar. De samenwerking met Karin komt aan bod en Melanie vertelt wat ze allemaal van haar geleerd heeft. Het grootste gedeelte van het item is gericht op de EP die binnenkort zal verschijnen: het opnameproces, de studioband die betrokken is en de plannen voor de release.


 


16 maart
2019

Op deze datum was Melanie te gast in ons programma. Ze speelde de nummers 'Since I met you', 'Tot jij mijn liefde voelt' en 'The Songwriter'.
 

Meer Melanie?
Volg haar op Facebook en klik hier
om naar haar website te gaan!Tekst: maart 2019
Bron: Melanie en aflevering 466 van Podium 107.1
Foto's: Dave Hammelburg
Techniek: Chris van Leeuwen
RPL FM