Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Marvin Dee Band                         
Marvin Dee Band is begonnen aan een nieuw hoofdstuk. De band trok zich twee weken terug in een muzikale bubbel in de GAM Studio’s (La Chapelle’s kleine zusje) in de Belgische Ardennen. Het album kreeg de toepasselijke werktitel “Changes”, vernoemd naar een nummer welke uiteindelijk de selectie niet eens haalde, en toch de lading het beste dekt. Changes gaat over een band die niet langer over zich heen laat lopen. Over volwassen worden en keuzes maken. Over vooruit kijken, en stappen terug durven nemen. Over voorspoed en tegenslag. Maar vooral over het overwinnen van de stemmen (in je eigen hoofd en je omgeving) die je zeggen dat je niet goed genoeg bent, en het vinden van je eigen weg. De plaat is in oktober 2019 verschenen. De release werd op 6 oktober gevierd met een grootse release show in PAARD, Den Haag met blazers, strijkers, en verschillende gastmuzikanten. Voor de release van de plaat verschenen er al drie singles. ‘Bolt Everything Down’, de eerste van de 3, werd heel goed ontvangen in de VS, UK, Duitsland en Spanje, waar hij de Nationale Radio haalde. In Nederland werd de band naar aanleiding van de tweede single, ‘Little Boy’ o.a. uitgenodigd op NPO Radio 1 en NPO Radio 5. De release van de derde single, ‘Solid’ vierde de band op 15 maart groots met een show in de AFAS Live, Amsterdam, waar zij diezelfde avond de aftershow van hun grootste muzikale voorbeeld Dave Matthews Band mochten verzorgen.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Marvin en zijn band zijn graag geziene gasten in Podium 107.1. Het team maakte kennis met Marvin in december 2014, waarna hij meerdere keren terug kwam met verschillende bandleden. Tijdens de uitzending van 19 oktober werd bekend gemaakt dat de band op 23 november zou spelen tijdens de 500e uitzending van Podium 107.1. De bekendmaking werd een bijzonder moment! Tijdens het laatste nummer wist de band het publiek enorm te raken: een aantal aanwezigen kregen tranen in de ogen van de muziek, de geweldige sfeer en de energie die er van de bandleden afspatte. Dit was bij de band niet ongemerkt gebleven. In het gastenboek schreef de band de volgende woorden: 'Dankjulliewel voor wederom een hele gezellige uitzending! Tot de 500e! Het was zo mooi om te zien hoe de muziek bij jullie binnenkomt.'
 
Het item met de Marvin Dee Band
Beluister hieronder het hele item met Marvin Dee Band, inclusief de vier live nummers. Aan het begin van het interview moet zanger Marvin eraan geloven: ook hij blikt met programmamaker Maarten Verduijn terug op het verre verleden. Hij vertelt hoe hij als middelbare scholier was en hoe zijn interesse voor muziek er destijds uitzag. Vervolgens wordt de stap gemaakt naar het heden, waarin de recente release van de plaat 'Changes' een grote rol speelt. Marvin praat over de veranderingen in de band van de afgelopen jaren en de hoogte- en dieptepunten die daarbij kwamen kijken. Is er ooit een moment geweest waarop Marvin de handdoek in de ring wilde gooien? Aan het einde komen toekomstplannen ter sprake. Na het derde nummer wordt op ludieke wijze bekend gemaakt dat de Marvin Dee Band tijdens de 500e uitzending zal spelen in Café de Pompier in Woerden: niemand in de studio wist dit nog, behalve Maarten en de band.

 


19 oktober
2019

Op deze datum was Marvin Dee Band te gast in ons programma. De nummers "Step back", "Waking up", "Sweet Lake City" en "Solid" werden live gespeeld.
 

Meer Marvin Dee Band?
Volg de band op Facebook en klik hier om naar hun website te gaan.  
Tekst: oktober 2019
Bron: Marvin Dee Band en aflevering 496 van Podium 107.1
Foto's: Dave Hammelburg
Techniek:
Marco van der Meer
Patrick Schalkwijk
Tijmen Gol
Chris van Leeuwen
RPL FM