Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Marvin Dee Band                
Marvin Dee Band is begonnen aan een nieuw hoofdstuk. De band trok zich twee weken terug in een muzikale bubbel in de GAM Studio’s (La Chapelle’s kleine zusje) in de Belgische Ardennen. Het album kreeg de toepasselijke werktitel “Changes”, vernoemd naar een nummer welke uiteindelijk de selectie niet eens haalde, en toch de lading het beste dekt. Changes gaat over een band die niet langer over zich heen laat lopen. Over volwassen worden en keuzes maken. Over vooruit kijken, en stappen terug durven nemen. Over voorspoed en tegenslag. Maar vooral over het overwinnen van de stemmen (in je eigen hoofd en je omgeving) die je zeggen dat je niet goed genoeg bent, en het vinden van je eigen weg. De plaat zal in de eerste helft van 2019 verschijnen. De eerste single "Bolt Everything Down" (incl videoclip) kwam uit op 26 oktober, de tweede single verscheen op 4 januari.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
De Marvin Dee Band behoort tot de favorieten van het team van Podium 107.1. De aanwezigheid van Marvin en zijn bandleden zorgt altijd voor veel gezelligheid in de studio. Naast de humor en de losse sfeer, blijkt Marvin altijd weer een zeer professionele muzikant te zijn die hard werken en kwaliteit boven alles stelt. Vlak voor het interview gooide presentator Maarten Verduijn zijn volle glas water om boven een stekkerdoos. Iedereen kwam snel in actie en de band moest er hard om lachen. Iedereen herpakte zich snel, waardoor er een mooi item met vier bijzondere nummers van start ging. De nieuwe sound van de band met prachtige harmonieën in de zang maakte diepe indruk op de aanwezigen.
 
Het item met de band
Beluister hieronder het hele item met Marvin Dee Band, inclusief de vier live nummers. Aan het begin van het interview stelt Marvin alle bandleden voor aan het luisterend publiek. Vervolgens wordt teruggeblikt op het jaar 2018, waarin er veel voor Marvin en de band veranderde. Was het voor hem een moeilijk jaar? Vervolgens wordt uitgebreid gesproken over de nieuwe plaat, die dit jaar moet verschijnen. De opnames in de Belgische Ardennen worden besproken, waarbij ook een aantal andere bandleden vertellen over hun ervaringen uit die tijd. Daarnaast wordt ook iets anders aangestipt: kort geleden deden Marvin en Cas mee aan 'Vrienden van Amstel LIVE!'. Hoe was dat voor hen? Aan het einde beantwoord Marvin een moeilijke vraag: waar hoopt hij over tien jaar te zijn?

 


16 februari 2019

Op deze datum was Marvin Dee Band te gast in ons programma. De nummers "Bolt everything down", "Little boy", "Solid" en "Hungry" werden live gespeeld.
 

Meer Marvin Dee Band?
Volg de band op Facebook en klik hier om naar hun website te gaan.  
 
Tekst: februari 2019
Bron: Marvin Dee Band en aflevering 461 van Podium 107.1
Foto's: Dave Hammelburg
Techniek: Marco van der Meer, Patrick Schalkwijk, Yannick Croiset en Chris van Leeuwen - RPL FM