Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Marvin Dee Band                
Deze Rotterdamse akoestische pop-rock band combineert frontman Marvin’s conservatorium achtergrond in muziek-theater met een rauw randje. Het resultaat is een samensmelting van genres, en complexe doch toegankelijke arrangementen die blijven verrassen. De muziek is soms catchy, soms ontroerend, soms funky, soms fragiel, maar het meest kenmerkend voor hun sound blijft Marvin's stemgeluid en bereik, in combinatie met hun geweldige vijfstemmige zang arrangementen. De band brengt gelaagdheid en bouwt hun zogenaamde “muur van geluid” niet op met technologische snufjes, maar met het puurste, meest menselijke instrument dat er is: de stem. 
De Marvin Dee Band bestaat uit 6 uitstekende muzikanten die elkaar gevonden hebben in de gedeelde passie voor het maken van pure, levende, ademende, échte muziek.
Naar aanleiding van hun laatste single Northern Light werd de band drie keer uitgenodigd om live te spelen in de studio van NPO Radio 2. Eind 2016 tourde de band door heel Nederland, en namen zij een livealbum op in Paradiso, Amsterdam. Dit album verscheen op 31 maart en is de eerste plaat die zij officieel als band uitbrengen, ipv op de naam van de frontman. De plaat laat horen hoe zij in de afgelopen 3 jaar de country folk invloeden die hoorbaar waren op de Devil Eyes EP (2013) en de theatrale rock invloeden van de If Only Brief EP (2015) samen hebben gebracht en hebben gevormd tot een eigen, unieke rocksound die direct te herkennen is als Marvin Dee Band.

 
Het bezoek aan Podium 107.1
De band bracht een bezoek aan ons programma tijdens een drukke periode. Twee weken voor de uitzending waren de bandleden net gestart met een crowdfundingactie om geld op te halen voor hun debuutplaat. Een dag na de uitzending zou Marvin naar Amerika vertrekken om solo een aantal optredens te geven. De pret was er niet minder om: er werd veel gelachen in de studio en de muziek leek krachtiger dan ooit. Manager Evi Bulters had vlaai meegenomen omdat bandlid Anna de dag ervoor haar verjaardag had gevierd. De redactie van Podium 107.1 had ook voor lekkers gezorgd. Er was veel aanloop van mensen die Marvin Dee Band live wilden zien spelen. De redactie had een pot neergezet waarin de aanwezigen geld konden doneren voor de debuutplaat. Met een bescheiden bijdrage hoopte het team van Podium 107.1 de band te helpen om hun droom te verwezenlijken.
 
Het item met de band
Beluister hieronder het hele item met Marvin Dee Band, inclusief de drie live nummers. Tijdens het interview werd gesproken over de live-plaat 'Live in Paradiso' en het debuutalbum, dat in 2018 moet gaan verschijnen. Ook vertelde Marvin over zijn plannen voor Amerika. Tijdens het interview sprak hij lovende woorden uit over Podium 107.1, waardoor programmamaker Maarten Verduijn even niet wist wat hij moest zeggen.
 

 


4 november
 2017

Op deze datum was Marvin Dee Band te gast in ons programma. De nummers "Dark days", "Little boy" en "River of love" werden live gespeeld.
 

Meer Marvin Dee Band?
Volg de band op Facebook en klik hier om naar hun website te gaan. 
 
 
 
 
Tekst: november 2017
Bron: Marvin Dee Band en aflevering 399 van Podium 107.1
Techniek: Marco van der Meer, Patrick Schalkwijk, Yannick Croiset en Chris van Leeuwen - RPL FM