Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Marvin Dee Band                
Deze Rotterdamse akoestische pop-rock band combineert frontman Marvin’s conservatorium achtergrond in muziek-theater met een rauw randje. Het resultaat is een samensmelting van genres, en complexe doch toegankelijke arrangementen die blijven verrassen. De muziek is soms catchy, soms ontroerend, soms funky, soms fragiel, maar het meest kenmerkend voor hun sound blijft Marvin's stemgeluid en bereik, in combinatie met hun geweldige vijfstemmige zang arrangementen. De band brengt gelaagdheid en bouwt hun zogenaamde “muur van geluid” niet op met technologische snufjes, maar met het puurste, meest menselijke instrument dat er is: de stem. 
De Marvin Dee Band bestaat uit 6 uitstekende muzikanten die elkaar gevonden hebben in de gedeelde passie voor het maken van pure, levende, ademende, échte muziek.
Naar aanleiding van hun laatste single Northern Light werd de band drie keer uitgenodigd om live te spelen in de studio van NPO Radio 2. Eind 2016 tourde de band door heel Nederland, en namen zij een livealbum op in Paradiso, Amsterdam. Dit album verscheen op 31 maart en is de eerste plaat die zij officieel als band uitbrengen, ipv op de naam van de frontman. De plaat laat horen hoe zij in de afgelopen 3 jaar de country folk invloeden die hoorbaar waren op de Devil Eyes EP (2013) en de theatrale rock invloeden van de If Only Brief EP (2015) samen hebben gebracht en hebben gevormd tot een eigen, unieke rocksound die direct te herkennen is als Marvin Dee Band.

 
Het bezoek aan Podium 107.1
Marvin bracht op 6 mei voor de vierde keer een bezoek aan Podium 107.1. Tweemaal kwam hij met band, éénmaal kwam hij met zijn gitarist Rick en éénmaal kwam hij solo. De sfeer zat er direct goed in: de band speelde voor de soundcheck covers van Bon Jovi, John Mayer en Queen om goed ingespeeld en ingezongen te zijn. De bezoekers in de studio zongen luidkeels mee. Zowel tijdens het interview als buiten de uitzending om waren er veel humoristische momenten. Marvin gaf met een knipoog aan dat hij eigenlijk niet zoveel te melden had, de boodschap 'Wij zijn leuk' zou hij het meest belangrijk vinden. Dat hij meer te melden had, bleek meteen. Tijdens het optreden heeft Rozamaryn Orsel filmopnames gemaakt. Deze zijn binnenkort te zien op deze website.
 
Het item met de band
Beluister hieronder het hele item met Marvin Dee Band, inclusief de drie live nummers. Tijdens het interview wordt veel aandacht besteed aan het live-album 'Live in Paradiso' dat op 31 maart is verschenen. Daarnaast blikt programmamaker Maarten Verduijn met Marvin terug op de begintijdens van zijn carrière. Heeft de muziek hem veranderd als persoon? Tenslotte vertelt hij wat er nog op zijn muzikale bucketlist staat.


6 mei
 2017

Op deze datum was Marvin Dee Band te gast in ons programma. De nummers "Hurry on", "Worth while" en "Northern light" werden live gespeeld.
 

Meer Marvin Dee Band?
Volg de band op Facebook en klik hier om naar hun website te gaan.  
 
 
 
Tekst: mei 2017
Bron: Marvin Dee Band en aflevering 375 van Podium 107.1
Techniek: Patrick Schalkwijk, Chris van Leeuwen en Yannick Croiset - RPL FM