Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Marvin Dee
Marvin Dee is eigenlijk een band, geen singer-songwriter. De band is gevormd rondom de composities van Marvin Dee, een Singer-Songwriter uit Capelle aan den IJssel. Marvin is al zijn hele leven bezig met muziek; als kind stond hij al regelmatig op een podium. Begin 2014 bracht hij zijn eerste EP “Devil Eyes”uit. Sinds de release van deze EP heeft Marvin Dee al op verschillende festivals en in de studio van 3FM gestaan. Op 24 januari 2015 verscheen zijn follow-up single ‘Soldier On’, welke 5 weken in “Kees’ Koffertje zat op NPO Radio 1.
De band stond dit jaar op Festival The Brave en meerdere malen live in de studio van Radio 1 en 3FM. Op 24 oktober 2015 bracht hij zijn tweede EP “If Only Brief” uit. De eerste single hiervan (When You Go), met videoclip, is in September verschenen.

Marvin's stijl als singer songwriter is echt uniek, je zou het kunnen omschrijven als complexe doch toegankelijke pop-rock muziek met invloeden van folk, jazz, blues en country, maar ook zijn achtergrond in het theater is terug te horen. Marvin en zijn band laten zich inspireren door de meest uiteenlopende invloeden en, misschien wel het belangrijkste, zij weten hun complexe muziek niet alleen in de studio, maar ook live over te brengen, inclusief 5 stemmige zangpartijen. Ik denk dat het zo moeilijk is om zijn muziek te typeren, omdat de beste omschrijving ervoor simpelweg ‘Marvin’ is. Marvin eet, slaapt, ademt en leeft muziek, en dat hoor je terug. De combinatie van onuitputtende passie en volledige toewijding heeft ervoor gezorgd dat Marvin in korte tijd al heel veel heeft bereikt.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Na het succesvolle bezoek van Marvin Dee aan Podium 107.1 in september 2015, keerde Marvin op 23 januari terug in de RPL studio's. Dit keer nam hij zijn volledige band mee! In een mum van tijd had de band een soundcheck gedaan, om vervolgens drie energieke nummers te spelen in de uitzending. Marvin Dee groeide vrijwel direct uit tot publieksfavoriet: er kwamen enthousiaste reacties van zowel luisteraars als aanwezigen in de studio. Na het radio-item gebeurde er iets unieks: de band speelde nog twee nummers als toegift voor het publiek dat aanwezig was in de studio.
 
Het item met Marvin
Beluister hieronder het hele item met Marvin, inclusief de drie live nummers. In het interview vertelt Marvin over zijn achtergrond in de theaterwereld en over de theatershow die hij ooit zelf heeft geschreven. Zijn muziek staat in het interview echter op de voorgrond: de thema's in zijn nummers, zijn twee EP's en de samenwerking binnen de band komen aan de orde.  

 

23 januari

2016


Op deze datum was Marvin Dee te gast in ons programma. De nummers "Dark days", "Comfort zone" en "Soldier on" werden live gespeeld.
 

 

 

Meer Marvin?
Volg Marvin op Facebook en zet de website www.marvindee.nl in je favorieten!


Programmamaker Maarten Verduijn steelt vlak voor de uitzending de microfoon van Marvin en slooft zich uit.

 

Tekst: januari 2016
Bron: Marvin Dee en aflevering 313 van Podium 107.1
Techniek: Patrick Schalkwijk en Chris van Leeuwen
RPL FM