Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Marvin Bergh                              
“Nederlandse R&B met een vleugje hiphop/trap”, zo omschrijft de producer en singer songwriter Marvin Bergh zijn muziek. Snelle zinnen die op een mix lijken van zang en rap, zorgen voor een frisse sound die de industrie nog niet heeft. In het verleden maakte Marvin Amerikaanse hiphop en R&B in samenwerking met een rapper onder de naam BERGHLYO. Het jaar 2018 staat in het teken van de start met Nederlandstalige R&B met zijn soloproject. In dit jaar zal hij ook afstuderen aan de Nederlandse Pop Academie.
De muziek van Marvin bevat invloeden van artiesten als Chris Brown, John Mayer en Drake. Toch weet Bergh zijn eigen sound te creëren, met een stem die je uit duizenden herkent. Op het moment produceert/schrijft hij muziek voor andere artiesten, en zit hij middenin een drukke periode na de release van zijn eerste single ‘Nooit Op Feestjes’. Hij zit niet stil: binnenkort verschijnt zijn tweede single.

 
Het bezoek aan Podium 107.1
Marvin bracht een bezoek aan de RPL-studio's op een zonnige Bevrijdingsdag. Tijdens zijn bezoek kwam hij in contact met singer-songwriter Naomi Snell, die een uur voor hem op het podium stond. Ze spraken met elkaar over hun gemeenschappelijke muzikale passies. Het was een drukke periode voor Marvin: zijn single was net verschenen en over twee maanden zou hij afstuderen aan de Pop Academie. De aanwezigen in de studio waren onder de indruk van de R&B, een stijl die de laatste jaren in Podium 107.1 onvoldoende aandacht heeft gekregen. Bij zijn vertrek uit de studio drukte hij iedereen op het hart om snel zijn nieuwe single 'Nooit op feestjes' te streamen!
 
Het item met Marvin
Beluister hieronder het hele item met Marvin, inclusief de drie live nummers. Aan het begin van het item vertelt Marvin over zijn kindertijd, waarin muziek voor hem nagenoeg geen rol speelde. Dit veranderde tijdens zijn middelbare schooltijd. Zijn opleiding aan de Utrechtse Popacademie komt uitgebreid ter sprake. Marvin is eerlijk over contacten met andere muzikanten, waarbij hij een aantal keer met teleurstellingen geconfronteerd is. Het tegendeel is echter ook waar: hij geeft een bijzonder antwoord als programmamaker Maarten Verduijn hem vraagt of anderen hem weleens in positieve zin verrast hebben. Aan het einde van het interview komen Marvin's plannen voor de toekomst uitgebreid aan bod.
 

 


5 mei
2018

Op deze datum was Marvin Bergh te gast in ons programma. De nummers "Echt", "Anders" en "Nooit op feestjes" werden live gespeeld.
 

Meer Marvin?
Volg hem op Facebook en klik hier om naar zijn website te gaan!
 


Tekst: mei 2018
Bron: Marvin Bergh en aflevering 425 van Podium 107.1
Foto's: Dave Hammelburg - Techniek: Marco van der Meer
RPL FM