Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Mars                                             
Is het je opgevallen dat Mars buitengewoon helder aan de hemel staat dit jaar? De planeet was in juli dichter bij ons dan hij sinds 2003 was geweest. Ook naamgenoot en singer-songwriter Mars komt het komende jaar dichterbij dan voorheen. Eind 2018 verschijnt een EP vol eerlijke, persoonlijke liedjes, vol bekentenissen van naÔviteit, onwetendheid en onvermogen. Een verhaal over het verkennen van de grenzen die ons worden opgelegd door gewoonte, geschiedenis en angst. Dat alles vertelt de 22-jarige singer-songwriter aan de hand van de loop van haar eigen leven. Die verhaallijn in het debuut is tekenend voor de singer-songwriter, die gedreven wordt door de drang om met muziek een wereld te scheppen, een verhaal te vertellen en je daarin mee te nemen. Single Cage No. 5 laat in september 2018 al een stukje van die EP-wereld zien. Het gevoel van onmacht om te breken met het verleden wordt gebracht in verhalende teksten, verhuld in mistflarden van poŽzie en duistere klanken. De komende maanden kun je Mars horen tijdens radio-optredens die volgen op de release van die single. Vanaf november is ze, samen met een vers-geformeerde band, ook in het wild te zien, onder andere bij Flevolandse muziekcompetitie Flavourland. Mars vertelt je haar verhaal. Durf je dichterbij te komen?
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Toen Mars de RPL-studio's betrad, kwam ze in een grote chaos terecht. De RPL-studio's en de Podium 107.1-mainstage werden verbouwd en alles was stoffig en vies. De singer-songwriterstage was gelukkig intact gebleven, waardoor Mars ongestoord een optreden kon geven. Het bleek een bijzonder item te worden waarin Mars zeer open over zichzelf vertelde en over de drijfveren achter het schrijven van haar nummers. Het optreden werd ook door de aanwezigen en de luisteraars positief ontvangen. Haar stem werd door een luisteraar vergeleken met die van sixties-icoon Melanie. Tijdens haar bezoek kwam Mars in contact met singer-songwriter Rolf Kramer, die dezelfde middag ook een optreden kwam geven. De stijlen van Rolf en Mars liggen ver uit elkaar, maar toch hadden ze veel te bespreken over hun muzikale activiteiten.
 
Het item met Mars
Beluister hieronder het hele item met Mars, inclusief de drie live nummers. Aan het begin van het item stelt ze zichzelf voor aan de hand van drie woorden. Ze maakt hierin originele keuzes. Verder vertelt Mars over herinneringen aan vroeger, over haar opleiding muziekproductie aan de HKU en over haar debuut-EP. De bijzondere rode draad tijdens het interview was de lach van Mars, die een signaal is voor een geluksgevoel.


 

27 oktober
2018

Op deze datum was Mars te gast in ons programma. De nummers "Little kid", "Hurt" en "Cage No. 5" werden live gespeeld.
 

Meer Mars?
Volg haar op Facebook via @MarsnoDeity of klik hier om naar haar website te gaan!

 Tekst: oktober 2018
Bron: Mars en aflevering 447 van Podium 107.1
Foto's: Dave Hammelburg
Techniek: Marco van der Meer
RPL FM