Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Marlou                                      
"Marlou" is de band rond singer-songwriter Marlou Vriens. Met Pieter Danz (drums & percussie), Erwin Huigen (bas) en Jeroen Danz (gitaar) worden haar liedjes een muzikale reis van kleine persoonlijke verhalen. Elk verhaal heeft zijn eigen sfeer en ziel en dat vraagt voor iedere song een eigen muzikale invulling. “Marlou” is dan ook niet te vangen binnen een stijl. Zijzelf noemen het narrative soul; zie het als op muziek gezette korte verhalen van zielenroerselen, samengebonden tot een persoonlijk narratief. In april heeft “Marlou” haar debuut album Long Way Home gepresenteerd. Waar de obstakels bestaan uit verleiding, frustratie en weemoed, maar waar vertrouwen en motivatie zorgen voor een veilig thuiskomen na de ‘Long way home’. Een roadtrip van songs, vertelsels en beelden. Dat de band bijzonder is, blijkt uit de lovende OOR-recensie van Hans van der Maas. Quote: “Met de release van debuutalbum “Long Way Home” plaatst de band zich in één klap op een relevante plek in de Nederlandse muziekscene.”
Afgelopen December presenteerde “Marlou” haar kerstliedje Christmas Tree.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Marlou en haar band hadden een leuke klik met de teamleden van Podium 107.1. Het interview was enerzijds doorspekt met humor en gezelligheid, maar gaf anderzijds een serieus beeld van de band. Er werd positief gereageerd door de luisteraars, onder andere door Petra die mailde dat de de band een goede soundtrack was bij 'het schillen van de piepers'. Zangeres Marlou gaf aan dat ze het leuk vindt om tijdens een interview voor het blok gezet te worden... hiermee zette ze de deur open voor een terugkeer naar Podium 107.1, waarbij ze onderworpen kan worden aan de legendarische rubriek 'de duivelse dilemma's'...!
 
Het item met Marlou
Beluister hieronder het hele item met Marlou, inclusief de live-nummers. Aan het begin stelt Marlou de bandleden op een enthousiaste manier voor aan de luisteraars. Daarna vertelt ze hoe haar passie voor muziek tijdens haar kindertijd ontstond. Vervolgens komt de band uitgebreid ter sprake: hoe hebben de bandleden elkaar leren kennen en hoe werken ze met elkaar samen? Percussionist Pieter vertelt eerlijk hoe Marlou de rol van frontvrouw invult. Nadat de EP 'Long way home' uitgebreid is besproken wordt er afgesloten met een vraag voor elk bandlid: was is de mooiste herinnering aan de tijd met de band?


 

27 januari
2018

Op deze datum was Marlou te gast in ons programma. De band speelde de nummers 'Where do I belong', 'Darling won't you let me in' en 'No matter the rain' live.
 

Meer Marlou?
Volg de band op Facebook en klik hier om naar hun website te gaan!

Tekst: Marlou en aflevering 411 van Podium 107.1 - Onderste foto: Dave Hammelburg - Techniek:  Marco van der Meer, Patrick Schalkwijk, Chris van Leeuwen en Tijmen Gol