Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Mark Werkman                            
Mark schrijft al vanaf zijn 16e zijn eigen nummers. Dat begon met punk en is via electronica en Americana naar, sinds 2018, Nederlandstalige luisterliedjes gegaan. Zijn teksten kenmerken zich door de ietwat ongemakkelijke kant van het leven te laten zien. Omdat niet iedereen een blije altijd lachende en reizende, gezond etende populaire Instagrammer is. Op dit moment werkt Mark aan nieuw materiaal in de pastorie van Odijk, een statig pand van een eeuw oud. In de serre, die uitkijkt over een tuin vol fruitbomen componeert Mark zijn liedjes die zullen resulteren in zijn eerste EP. Ook de opnames vinden plaats in de pastorie, die speciaal voor dit doel is gehuurd.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Mark bracht een bezoek de RPL studio tijdens de nieuwjaarsuitzending van 2020. Hij was op tijd aanwezig voor een kleine fotoshoot met de huisfotograaf, waarna hij het optreden van Ellen Tackenkamp meemaakte (die een uur voor hem op het podium stond). Mark vertelde buiten de uitzending aan het team van Podium 107.1 een bijzonder verhaal over zijn leven: ooit kreeg hij na een ongeluk de boodschap dat hij nooit meer zou kunnen lopen, maar inmiddels is hij uit de rolstoel en loopt hij weer rond. Een wonder, waarvan Mark het prima vond als dit in de uitzending aan bod zou komen! Aan het einde schreef Mark een mooie, korte boodschap in het gastenboek: 'Wat een leukigheid! Mooie mensen, mooi programma'.
 
Het item met Mark
Beluister hieronder het hele item met Mark Werkman, inclusief de drie live-nummers. Aan het begin van het interview vertelt Mark over de eerste teksten die hij schreef en over de verschillende stijlen muziek die hij heeft gemaakt. Na periodes waarin hij o.a. punk en americana heeft gemaakt, heeft hij nu gekozen voor Nederlandstalige luisterliedjes. Er wordt in het interview uitgebreid stilgestaan bij het project waar Mark nu mee bezig is: het opnemen van nieuw materiaal in de pastorie van Odijk. Hoe ziet deze pastorie eruit en werkt hij daar inderdaad als een kluizenaar (zoals programmamaker Maarten Verduijn invult)? In de loop van het gesprek wordt Mark geconfronteerd met een opname van het nummer 'Catch' dat hij heeft opgenomen en online heeft gezet. Welke nummers van andere artiesten zijn belangrijk voor hem en zou hij coveren als hij de mogelijkheid kreeg? Luister het antwoord terug om zijn antwoord op deze vraag te horen!
 


4 januari 2020

Op deze datum was Mark Werkman te gast in ons programma. Hij speelde de nummers 'Josephine', 'Titel onbekend' en 'Spoken' LIVE
 

Meer Hendrik?
Volg hem op Facebook en klik hier om naar zijn website te gaan!
Tekst: januari 2020
Bron: Mark Werkman en aflevering 506 van Podium 107.1
Foto's: Dave Hammelburg
Techniek: Patrick Schalkwijk
& Tijmen Gol