Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon

Mark Lotterman                   
Mark Lotterman is een muzikant en liedjesschrijver uit Rotterdam. In 2007 verscheen zijn debuutplaat 'Pain and Entertainment'. Er volgden nog drie andere platen voordat hij in 2017 zijn album 'Holland' zou uitbrengen.
De nummers op deze plaat gaan onder andere over geluk, angst, liefde, ontheemd voelen en homoseksualiteit. De plaat is het centrale punt van een bijzonder project. De afgelopen twee jaar zocht Mark contact met kunstenaars, wetenschappers, daklozen en schoolklassen om te praten over de negen nummers op zijn plaat 'Holland'. Hij vroeg deze mensen om zich te laten inspireren door één van de negen nummers, om zo bijvoorbeeld tot een schilderij, een lezing of een gedicht te komen. Het resultaat was overweldigend: op de website www.albumholland.nl zijn alle bijdragen te vinden. Op vrijdag 13 oktober verschijnt een allesomvattend, prachtig vormgegeven boek met alle bijdragen. Dat is tegelijk het startsein voor exposities in TENT, NL=US en Via Kunst en in november concerten in Zaal De Unie, allemaal in het hart van Rotterdam.
 

Het bezoek aan Podium 107.1
Het was bijzonder dat Mark tijd vrij kon maken voor een bezoek aan Podium 107.1. Het was namelijk een drukke periode voor hem, waarin hij bezig was met het organiseren en uitvoeren van de activiteiten rondom zijn project bij het album Holland. Hiervoor bracht hij ook bezoekjes aan de studio's van Radio 1, Radio 2 en BNR. Een trip naar Woerden bleek Mark niet vervelend te vinden. Toen hij vanaf het station naar de studio liep, verwonderde hij zich over het mooie centrum van de stad.
 
Het item met Mark
Beluister hieronder het hele item met Mark, inclusief de drie live nummers. Aan het begin van het interview vertelt Mark welke drie dingen de luisteraars van hem moeten weten om een goed beeld van hem te krijgen. Het album 'Holland' is vervolgens het belangrijkste onderwerp tijdens het interview. Welk kunstwerk dat Mark aangeleverd kreeg, emotioneerde hem het meest?23 september
 2017

Op deze datum was Mark te gast in ons programma. De nummers "The east of Rotterdam", "Holland" en "Norway" werden live gespeeld.
 

Meer Mark?
Volg hem op Facebook en klik hier om naar zijn website te gaan!


 
 
Tekst: september 2017
Bron: Mark Lotterman en aflevering 393 van Podium 107.1 - Bovenste foto: Willem de Kam - Techniek: Marco van der Meer - RPL FM