Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Marjolein Fokkema                      
Marjolein Fokkema werd geboren in West-Brabant, maar heeft het carnaval vieren en de zachte 'g' nooit goed onder de knie gekregen. Nu speelt ze liedjes over hondsdolheid, de liefde en andere dingen die verkeerd lopen. Dat ze cynisch, rancuneus en obsessief zou zijn, zijn slechts geruchten. In 2017 rondde Marjolein theateropleiding Selma Susanna af, om vervolgens met meerdere voorstellingen de theaters in te gaan. In 2018 stond Marjolein in de halve finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival en schreef de jury over haar:
'de leukste liedjes van deze halve finales' en 'deed denken aan de geestig-sombere zwartgalligheid van Hans Dorrestijn'. Naast haar werkzaamheden als theatermaakster heeft Marjolein de opleiding psychologie afgerond en is ze werkzaam in het onderzoek.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Marjolein reisde met het openbaar vervoer van Amsterdam naar Woerden om een optreden te kunnen geven in Podium 107.1. Het laatste stukje naar de studio rende ze door de regen om zo droog mogelijk in de studio te arriveren! Met haar snelle reacties en haar humor had ze een leuke klik met het team van het programma. Marjolein gaf een afwisselend optreden, waarbij haar manier van doen door een luisteraar werd vergeleken met die van Brigitte Kaandorp. De aanwezigen in de studio konden de vergelijking met Hans Dorrestijn (zoals die eerder in de media gemaakt werd) ook begrijpen. Marjolein schreef na afloop een positieve reactie in het gastenboek: 'Wat een fijne plek hier en wat een fijn team en fijne radio! Nu ben ik op slag een stukje minder cynisch geworden... potverdikkie, het zij jullie vergeven hoor!'
 
Het item met Marjolein
Beluister hieronder het hele item met Marjolein Fokkema, inclusief de drie live-nummers. Aan het begin van het item blikt Marjolein terug op vroeger: wat is haar eerste herinnering aan muziek? Vervolgens wordt een reis door de tijd gemaakt, waarbij haar jeugd in West-Brabant, haar tijd aan Theateropleiding Selma Susanna en haar eerste theatervoorstellingen ter sprake kwamen. Naast haar theaterwerkzaamheden is Marjolein werkzaam als onderzoekster binnen de psychologie. In hoeverre merken bezoekers van haar voorstellingen iets van die achtergrond? Aan het einde vertelt ze welke ontwikkeling ze de afgelopen vijf jaar heeft meegemaakt als zangeres en kleinkunstenares.


 

29 februari
2020

Op deze datum was Marjolein Fokkema te gast in ons programma. Ze speelde de nummers 'Kon ik maar slapen', 'Ware aard' en 'One thing worse'.
 

Meer Marjolein?
Volg haar op Facebook en klik hier om naar haar website te gaan!Tekst: februari 2020
Bron: Marjolein Fokkema en aflevering 513 van Podium 107.1
Foto's: Dave Hammelburg
Techniek: Chris van Leeuwen