Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Marja de Boer          
Marja de Boer kan omschreven worden als een Ierse pop-folk singer-songwriter. Ze woont op de Veluwe. Marja vertelt in sfeerbeelden over situaties, waandenkbeelden, illusies, des-illusies, liefde, gebroken hart,  filosofieën en al wat een mens nog meer tegenkomt op zijn of haar weg. Tijdens haar muzikale reis komt ze nog regelmatig andere muzikanten tegen, die haar droom helpen te verwezenlijken in een project of op de bühne. Marja schreef op jonge leeftijd al liedjes, maar na een tiental nummers te hebben geschreven vond haar familie het tijd worden dat Marja dit eens zou vastleggen. De mogelijkheid om liedjes op te nemen kreeg zij aangeboden als cadeau op haar negentiende verjaardag. Zo onstond project "Oblivious", waarbij enkel zij en haar gitaar onafscheidelijk werden en op deze wijze ook werden opgenomen.
Een aantal jaar geleden is Marja in contact gekomen met Dorien Visser. Samen gingen ze verder onder de naam "Lyssna". Marja zingt en speelt gitaar, Dorien zingt en speelt viool. In 2016 heeft bassist Harm Oosterhof zich bij hen aangesloten. Momenteel is Lyssna bezig met de opnames van een album dat in de loop van 2018 moet gaan verschijnen.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Op zaterdagochtend werd programmamaker Maarten Verduijn gemeld: de singer-songwriter die op die middag zou komen spelen, lag met griep in bed. Hij moest zijn optreden afzeggen. Marja vond het leuk om zijn plekje in te nemen. Ze is een vriendin van het programma en het team van Podium 107.1 ziet haar altijd graag verschijnen. Marja had een vriendin meegenomen, die ze beschouwt als één van haar grootste fans. Tijdens de uitzending speelde ze een aantal persoonlijke klassiekers die ze nog niet in Woerden gespeeld had.
 
Het item met Marja
Beluister hieronder het hele item met Marja, inclusief de drie live-nummers. Het interview bleek één van de meest persoonlijke gesprekken dat worden dat Marja ooit in ons programma had gegeven. Ze vertelt open hoe haar vrienden en familieleden op haar muzikale activiteiten reageren, maar ook vertelt ze dat er weleens mensen zijn die met onbegrip op haar passie reageren. Hoe vaak schrijft Marja eigenlijk over de mensen in haar omgeving? Het einde van het interview wordt met een komische noot afgesloten. Maarten stelt een aantal vragen die op internet genoemd worden als één van de vijftig vragen die je moet stellen als je iemand goed wilt leren kennen. Beluister het item om te horen hoe Marja op de vragen reageert!


 

10 maart

2017


Op deze datum was Marja de Boer te gast in ons programma. Zij speelde de nummers 'Zappelin', 'Springtime blues' en 'On my way' live.
 

Meer Marja?
Volg haar op Facebook en klik hier om naar haar website te gaan!

 Tekst: Marja de Boer en aflevering 417 van Podium 107.1
Bovenste foto: Maarten Verduijn - Onderste foto: Dave Hammelburg
Techniek: Marco van der Meer
RPL FM