Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Marja de Boer          
Marja de Boer kan omschreven worden als een Ierse pop-folk singer-songwriter. Ze woont op de Veluwe. Marja vertelt in sfeerbeelden over situaties, waandenkbeelden, illusies, des-illusies, liefde, gebroken hart,  filosofieën en al wat een mens nog meer tegenkomt op zijn of haar weg. Tijdens haar muzikale reis komt ze nog regelmatig andere muzikanten tegen, die haar droom helpen te verwezenlijken in een project of op de bühne.
Marja schreef op jonge leeftijd al liedjes, maar na een tiental nummers te hebben geschreven vond haar familie het tijd worden dat Marja dit eens zou vastleggen. De mogelijkheid om liedjes op te nemen kreeg zij aangeboden als cadeau op haar negentiende verjaardag. Zo onstond project "Oblivious", waarbij enkel zij en haar gitaar onafscheidelijk werden en op deze wijze ook werden opgenomen.
Een aantal jaar geleden is Marja in contact gekomen met Dorien Visser. Samen gingen ze verder onder de naam "Lyssna". Marja zingt en speelt gitaar, Dorien zingt en speelt viool. In 2016 heeft bassist Harm Oosterhof zich bij hen aangesloten. Momenteel is Lyssna bezig met de opnames van een album.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Marja bracht een bezoek aan Podium 107.1 aan de start van de meivakantie. Aanvankelijk leek het erop dat ze alleen met programmamaker Maarten en technicus Chris zou zijn, maar uiteindelijk werd het steeds drukker in de studio. De middag kende hilarische momenten. Zo bracht Marja een serenade aan een staande plant en werden er knotsgekke foto's gemaakt met de aanwezigen in de studio. Echter, tijdens het interview kwam ook de filosofische en serieuze kant van Marja naar voren. Ze focuste zich op de muziek en ze gaf een optreden dat tot in de details verzorgd was.
 
Het item met Marja
Beluister hieronder het hele item met Marja, inclusief de vier live-nummers. De vrolijke sfeer tijdens de opname is duidelijk terug te horen in het item. Desondanks komen er ook voldoende serieuze onderwerpen aan bod, zoals de cd-opnames met Lyssna, de steun die Marja in haar omgeving krijgt en haar schrijfproces. In het laatste blokje van het interview geeft Maarten de regie over aan technicus Chris en redactieleden Christa en Tijmen. Samen mogen ze een aantal vragen aan Marja stellen die afkomstig zijn van theezakjes. (Hiermee verwees Maarten naar de vragen van theezakjes die Marja zelf wekelijks op Facebook plaatst). Bijzonder: het laatste nummer dat Marja speelt, is een direct antwoord op één van de vragen die Chris aan haar stelt.


 

29 april

2017


Op deze datum was Marja te gast in ons programma. Zij speelde de nummers 'Oblivion', 'Springtime blues', 'Land of bears and eagles' en 'Moments of joy' live.
 

Meer Marja?
Volg haar op Facebook en klik hier om naar haar website te gaan!


Tekst: Marja de Boer en aflevering 374 van Podium 107.1
Bovenste foto: Maarten Verduijn -
Techniek: Chris van Leeuwen
RPL FM