Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon

Marius Klein             
Marius Klein (1963) speelt al sinds zijn 12e jaar gitaar. Aanvankelijk maakte hij veel muziek met zijn broer, maar na de middelbare school verhuisde hij naar Zwolle om daar aan het Conservatorium te studeren. Dit ging hem goed af. Er volgden drukke tijden. Marius heeft 25 jaar met bands volle zalen getrokken in de verschillende theaters in Nederland en daarbuiten. Als muzikant werkte hij mee aan verschillende musicals en andere muzikale evenementen. Hij is jarenlang actief geweest bij de band Blue Dew, waarmee hij regelmatig in de theaters te zien was. Ook is hij bekend van het duo 'Luurtsema & Klein'. Sinds 2012 is Marius vooral als solist aan het werk. Hij schrijft liederen in het Engels in het Nederlands over alledaagse zaken die er gebeuren.
 

Het bezoek aan Podium 107.1
Marius bezocht de RPL studio's met zijn partner Anneke, die hij introduceerde als zijn persoonlijke roadie. Het tweetal had eerder die dag geklust in Rotterdam. Op de terugweg naar hun woonplaats Echten deden ze Woerden aan en belandden ze in de gloednieuwe studio van RPL. Marius trad op tijdens de eerste uitzending van Podium 107.1 in de nieuwe, open ruimte. Er hing een prettige sfeer in de studio, wat ook door Marius opgemerkt werd. In het gastenboek schreef hij: 'Prachtige locatie, prettige mensen en plezierig om hier te mogen spelen!'.
 
Het item met Marius
Beluister hieronder het item met Marius, inclusief de drie live nummers. Aan het begin van het interview stelt Marius zichzelf voor aan de hand van drie voorwerpen die belangrijk voor hem zijn. De voorwerpen die hij kiest zijn verrassend! In het interview wordt een reis door zijn carrière gemaakt, beginnend bij zijn eerste kennismaking met de gitaar. Vervolgens vertelt Marius over zijn tijd aan het Conservatorium in Zwolle, zijn tijd in de formatie Blue Dew en de start van zijn solocarrière in 2012. Aan het einde wordt hij met moeilijke vragen geconfronteerd die hem bijna stil doen vallen! Wat vindt Marius het beste dat hij ooit op muziekgebied gedaan heeft? Wat ziet hij als het mooiste moment uit zijn muzikale carrière?


 

24 november
 2018

Op deze datum was Marius te gast in ons programma. De nummers "Zweden", "Wintertijd voorbij" en "Verleden tijd" werden live gespeeld.
 

Meer Marius?
Volg hem op Facebook en klik hier om naar zijn website te gaan!

 
 
 
 
Tekst: november 2018
Bron: Marius Klein en aflevering 451 van Podium 107.1 - Techniek: Chris van Leeuwen - Foto's: Maarten Verduijn -  RPL FM