Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Marit Trienekens
Marit Trienekens werd geboren op 21 december 1990 in Helden. Marit mocht al het publiek opwarmen voor Kane in een uitverkocht Bibelot en recent nog voor artiesten zoals De Dijk en Ed Struijlaart. In 2012 is ze op Ned3 geweest in de populaire talentenshow van VARA, BNN en 3FM ďDe beste singer-songwriter van NederlandĒ, gepresenteerd door Giel Beelen. Ook liet ze een verpletterende indruk achter op verschillende lokale radiostations en singer-songwriter events. Verder heeft ze meegedaan aan de landelijke talentenjacht De Grote Prijs van Nederland en stond daarbij in de halve finale in Tivoli.
Marits muziek wordt meestal beschreven als gevoelige indie gitaarmuziek, met een vergelijkbaar genre als Ed Sheeran, Ingrid Michaelson en Passenger. Haar stem wordt vaker vergeleken met die van Tracy Chapman. In haar liedjes legt ze haar gevoelens op poŽtische wijze uit.
Al op jonge leeftijd begon ze met gitaarlessen bij Theo Collaert, waar ze, toen ze stopte met de lessen, een afscheidslied voor haar gitaarleraar maakte. Dit was haar begin als singer-songwriter. Toen ze eenmaal op kamers ging wonen begon haar interesse voor muziek en optredens steeds meer te groeien. Naast haar muziek is zij in april 2016 afgestudeerd als arts in Nijmegen.
Sinds april 2015 is Marit ambassadrice van Stichting Pole Position.

 
Het bezoek aan Podium 107.1
Marit bracht voor de derde keer een bezoek aan ons programma. Het hele team was het met elkaar eens: Marit was enorm gegroeid sinds haar eerste bezoek. In de promo van het programma werd de vraag gesteld of Marit in het Swahili zou kunnen zingen, aangezien ze vier en een halve maand in Tanzania is geweest. Marit gaf het antwoord door inderdaad een fragment van een nummer in het Swahili te zingen. Met hetzelfde nummer had ze veel emoties opgeroepen in het Tanzaniaanse ziekenhuis waar ze gewerkt had.
Tijdens het optreden van Marit werd er in een andere ruimte gesoundcheckt door de band April in Control. De mannen van deze band konden het niet laten om ook bij Marit te kijken. Ze vroegen na de uitzending om de opnames van haar optreden, omdat ze erg onder de indruk waren.
Marit verraste Maarten een een demo-cd. Dit maakte hem nieuwsgierig naar de eerste officiŽle EP, waar Marit momenteel hard aan sleutelt...
 
Het item met Marit
Beluister hieronder het hele item met Marit Trienekens, inclusief de drie live nummers. In het interview trapt Marit af met haar allereerste muzikale herinnering. Daarna komt haar tijd in Tanzania uitgebreid aan bod. Marit werkte daar als co-assistente. Uiteraard speelt de muziek in het interview de hoofdrol. Wanneer komt er een EP?


 

8 oktober

2016


Op deze datum was Marit Trienekens te gast in ons programma. De nummers "Change", "Like a Christian boy" en "Never gonna end" werden live gespeeld.
 

Meer Marit?
Volg haar op Facebook en klik hier om naar haar website te gaan.

 

Tekst: oktober 2016
Bron: Marit Trienekens en aflevering 346 van Podium 107.1
Onderste foto: Dave Hammelburg -
Techniek: Rens van Bemmel
RPL FM